VIDEO: Până acum ai procedat GREȘIT! Cum trebuie să te speli, de fapt, pe dinți

Publicat pe 25.10.2015 la 13:31 Actualizat pe 25.10.2015 la 13:46

Spălatul pe dinți reprezintă unul dintre cele mai comune ritualuri de igienă și, din acest motiv, majoritatea oamenilor subestimează importanța unui periaj corect. Dacă vrei să ai un zâmbet irezistibil și o dantură sănătoasă, evită următoarele greșeli:

Spălatul pe dinți reprezintă unul dintre cele mai comune ritualuri de igienă și, din acest motiv, majoritatea oamenilor subestimează importanța unui periaj corect. Dacă vrei să ai un zâmbet irezistibil și o dantură sănătoasă, evită următoarele greșeli:

Nu periezi dinţii de sus în jos

Majoritatea oamenilor periază dinţii dintr-o parte în cealaltă şi nu de sus în jos pentru partea superioară a danturii, respectiv de jos în sus pentru partea inferioară, aşa cum este corect. Mai mult, trebuie să ţii periuţa de dinţi aşa încât perii să se afle la 45 de grade faţă de suprafaţa dinţilor şi periază în mod circular, iar apoi concentrează-te pe zona dintre gingie şi dinte pentru a elimina placa bacteriană.

Agresiv nu înseamnă şi bine

Dacă ai impresia că un periaj agresiv îţi curăţă dinţii mai bine, află că nu faci decât să le distrugi smalţul! Mai grav, se poate inflama şi cresta gingia, iar o astfel de presiune continuă şi adânceşte crestăturile din gingii până în straturile dinţilor.

Uiţi să schimbi periuţa de dinţi

Periuţa ta de dinţi este refugiul ideal pentru bacterii, inclusiv pentru stafilococi şi trebuie înlocuită o dată la maxim trei luni. În cazul în care perii sunt deterioraţi şi despicaţi, periuţa se schimbă chiar şi la o lună, iar pentru eliminarea bacteriilor clăteşte periuţa cu apă clocotită.

Foloseşti pasta de dinţi nepotrivită

Folosiţi doar de două-trei ori pe săptămână paste de dinţi care conţine bicarbonat de sodiu, pentru că sunt dure cu smalţul, deşi au puterea să îndepărteze petele de pe dinţi.

Nu foloseşti aţa dentară

Aţa dentară curăţă dinţii acolo unde periuţa nu reuşeşte, în spaţiile interdentare unde rămân blocate resturi de alimente care, în timp, determină înmulţirea bacteriilor şi, implicit, deteriorarea stratului moale de dentina şi cariile dintre dinţi.

În articolul

VIDEO: Până acum ai procedat GREȘIT! Cum trebuie să te speli, de fapt, pe dinți

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x