Gătește ca la Buzău! Cum să faci un preparat vechi de secole, BABICUL

Publicat pe 20.04.2015 la 10:40 Actualizat pe 20.04.2015 la 11:29

Un preparat picant, pe gustul celor care mănâncă iute, este babicul de Buzău, un preparat vechi de câteva secole!

goodfood.ro

Un preparat picant, pe gustul celor care mănâncă iute, este babicul de Buzău, un preparat vechi de câteva secole! Babicul este specific grădinarilor sârbi și bulgari din zonă, dar și românilor din județ.

"Babicul este pregătit iarna, dar este folosit în hrana de zi cu zi abia primăvara, când începe lucrul la grădină, babicul fiind singurul produs care 'ținea' pe căldură, până vara târziu", spune Cristina Partal.

Ingrediente folosite la Babicul de Buzău sunt carnea de porc, dar se poate adăuga și carne de vită pentru a scurta timpul de uscare, ardei iute roșu tocat, bulion de ardei preparat după rețeta sârbilor grădinari, sare, maț de vită. Pentru bulionul de ardei se folosesc numai ardei kapia, care se lasă la "putrezit" într-un sac, timp de o săptămână. Când începe să se scurgă zeama din ardeii kapia, aceștia se dau prin ciur și se obține o pastă concentrată.

Babicul se prepară astfel: carnea se toacă "mare", se adaugă toate ingredientele de mai sus, se frământă compoziția de mai multe ori, de-a lungul a două zile. Se umple mațul de vită fără să se lase goluri de aer. Se "calcă" apoi cu sticla pentru aplatizarea și pentru eliminarea eventualelor goluri. Se lasă la zvântat și apoi se afumă.

În articolul

Gătește ca la Buzău! Cum să faci un preparat vechi de secole, BABICUL

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x