Alimente pentru o piele fara cusur

Publicat pe 04.10.2010 la 16:05

Alimente pentru o piele fara cusur

Pentru aceia care n-au fost binecuvantati cu un ten impecabil, solutia s-ar putea afla... la rece. Adica nu in cabinetul de cosmetica sau pe rafturile pline cu produse scumpe ale farmaciilor, ci in propriul frigider. Si in camara.

Garnisite cu alimentele potrivite, ele ar putea fi principalii aliati pentru o piele fara cusur. Pentru ca important nu este ce alimente trebuie sa eviti pentru a nu te trezi cu cosuri sau pete, ci care sunt alimentele la care sa apelezi pentru a combate aparitia acestor surprize neplacute.

Daca e sa le dam crezare specialistilor in nutritie citati de revista Self, din alimentatia „antiacnee" nu trebuie sa lipseasca trei elemente: zincul, carotenul si fibrele. Impreuna formeaza un trio redutabil, care „promite" sa rezolve problemele tenului. Ieftin si eficient.

Ideale pentru gustari sau pentru rontaieli intre doua indeletniciri (de serviciu sau chiar casnice, pentru cine mai are timp), migdalele, nautul sau semintele de dovleac sunt bogate in zinc, garantand disparitia nesuferitelor cosuri si aparitia altora. Acest mineral de pret reduce inflamatiile si incetineste secretia de sebum. Alte surse importante de zinc sunt carnea de vita si stridiile.

„Kryptonita pentru acnee" este doar unul dintre numele de alint pentru vitamina A. Ataca problemele tenului pe trei paliere diferite: reduce inflamatia, incurajeaza exfolierea naturala si imbunatateste sistemul de aparare al pielii impotriva bacteriilor. Rezulta pori curati, neincarcati, deci mai putin predispusi la formarea cosurilor.

Vitamina A este la indemana sub forma catorva alimente bogate in caroten. Pe lista de recomandari a expertilor americani figureaza mango, pepenele galben, morcovul, cartofii dulci, spanacul si rosiile.

Un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition arata ca persoanele care renunta la glucidele rafinate in favoarea cerealelor integrale constata o reducere cu 50% a problemelor tenului. Painea alba, zaharul rafinat, produsele de cofetarie si patiserie pun pancreasul sa munceasca in plus si sa secrete mai multa insulina.

De aici, o modificare la nivel hormonal in urma careia tenul devine mai gras, iar porii au de suferit. Fibrele continute de cerealele integrale absorb si ard mai lent caloriile, mentinand nivelul insulinei la un nivel confortabil. Surse importante de fibre sunt orezul brun, painea integrala si floricelele de porumb.

Citeste jurnalul.ro

În articolul

Alimente pentru o piele fara cusur

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x