Exclusiv! Octavia Geamănu: ”Când rostesc «sărbători de iarnă», mă gândesc la vinul fiert, la țuica fiartă cu piper”

Publicat pe 14.12.2016 la 14:48 Actualizat pe 14.12.2016 la 14:55

Pentru Octavia Geamanu, Sarbatorile copilariei erau sinonime cu mirosul cozonacilor, al portocalelor, al vinului fiert. Dar si al colindului.

Octavia Geamănu, prezentatoarea Observatorului de la Antena 1, își amintește cu drag de copilărie, de colinde, de gustul caltaboșului, dar și de mirosul vinului fiert. Acum, știrista spune că, deși nu face casă bună cu gătitul, se va asigura că, de Crăciun, nu va avea frigiderul gol. Cât privește noaptea de Revelion, proaspăta mămică spune, cu umor, că are o bănuială că aceasta o va prinde îmbrăcată în… pijamale, în compania băiețelului ei. Mai multe aflați din interviul acordat în exclusivitate pentru tvhappy.ro.

Tvhappy.ro: Cum erau Sărbătorile, în copilărie?

Octavia Geamănu: Îmi amintesc perfect nerăbdarea cu care așteptam perioada asta, să vină Moș Nicolae, Moș Crăciun, Anul Nou. Desigur, nerăbdarea avea legătură, în mare, cu darurile pe care urma să le primesc. Însă, în același timp, atunci când rostesc „sărbători de iarnă”, inevitabil mă gândesc la Pițărăi și la caltaboș. Și la mirosul cozonacilor, al portocalelor, la vinul fiert cu scorțișoară, la țuica fiartă cu piper...

O întâmplare de pe vremea când mergeai la colindat.

Nu era an în care să nu-l pun pe tata să-și sune prietenii, să-i anunțe că urmează să vin cu sora mea să-i colindăm. Iar seara, nimic nu mi se părea mai minunat ca momentul în care „contabilizam” răsplata colindului nostru, fie că era vorba de covirigi, prăjituri sau bănuți.

Unde vei petrece Crăciunul și Revelionul?

În niciun an de când sunt în București nu mi-am facut planuri. Cu toate astea, dacă nu eram la jurnal, cu siguranță aterizam te miri pe unde. Așa și anul ăsta. Deși băiețelul nostru îmi cam face programul, nu m-aș mira să fiu în pijamale la trecerea dintre ani.

Ce vei pregăti pentru masa de Crăciun?

Cu asta nu m-am împăcat niciodată. Gătitul nu-i de mine. Desigur, voi avea grijă să n-am frigiderul gol, dar categoric nu-mi voi petrece zile și nopți în bucătărie preparând nu știu ce mâncăruri din care, oricum, doar guști. Chiar, e cineva care mănâncă toooooot ce se gătește pentru masa de Crăciun?

Ce superstiții ai pentru Crăciun și pentru noaptea de Revelion?

Nu sunt eu omul superstitiilor, dar nici n-aș vrea să risc la trecerea dintre ani. Așa că o să mă asigur că nu-mi lipsesc banii din buzunar și primul om care-mi va trece pragul casei să fie bărbat.

În articolul

Exclusiv! Octavia Geamănu: ”Când rostesc «sărbători de iarnă», mă gândesc la vinul fiert, la țuica fiartă cu piper”

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 mai 2024. Leii se pot confrunta cu conflicte. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Lista alimentelor periculoase care nu vor putea fi vândute în apropierea şcolilor. Comercianţii cred că legea este imposibilă
a1.ro
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
HelloTaste.ro
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Catine
Care este secretul pentru a dezvolta masa musculară. Se pare că cheia stă în alegerea mic dejunului
useit.ro
Cele „câteva momente de glorie” care au dus la „8 ani de durere” pentru Elon Musk. Ce a pățit miliardarul
as.ro
Fosta iubită a „Prinţişorului Craiovei” trăieşte clipe de senzaţie într-o vacanţă de lux: „Pentru totdeauna îndrăgostită”
MediCOOL
Efectele grădinăritului asupra organismului. Ce schimbări benefice pot produce
Spynews
A început procesul bărbatului care a ucis o femeie însărcinată. Patronul nu ar avea remușcări că și-a ucis angajata 
DeParinti
Cum îl determini pe copil să coopereze
MediCOOL
Băuturi pentru sănătatea plămânilor. Efectele benefice asupra acestor organe vitale
HelloTaste
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
x