FOTO! Femei de succes și poveștile lor uluitoare: de la Coco Chanel la J.K Rowling

Publicat pe 17.04.2014 la 10:39 Actualizat pe 17.04.2014 la 13:13

În ultimii zeci de ani, femeile au reușit să obțină tot mai multe drepturi și să își găsească ocul meritat în societate, însă multe încă sunt supuse inegalităților economice. În majoritatea țărilor lumii, în medie o femeie va câștiga mai puțin decât un bărbat care face același job ca și ea. Cu toate acestea, există câteva femei care servesc ca exemplu de succes.

În ultimii zeci de ani, femeile au reușit să obțină tot mai multe drepturi și să își găsească ocul meritat în societate, însă multe încă sunt supuse inegalităților economice. În majoritatea țărilor lumii, în medie o femeie va câștiga mai puțin decât un bărbat care face același job ca și ea. Cu toate acestea, există câteva femei care servesc ca exemplu de succes.

Madam C.J. Walker (1867-1919)

Madam C.J. Walker este cunoscută drept prima femeie care a devenit milionară din America. După ce a suferit de o boală a scalpului ce a dus la pierderea părului, ea a pus bazele companiei Madam C.J. Walker Manufacturing și a creat o line de produse de frumusețe și îngrijirea părului dedicate femeilor de culoare.

Este de remarcat faptul că ea a fost primul copil liber născut în familia ei. În anul 1867, părinții ei abia fuseseră eliberați din sclavie.

J.K. Rowling (1965-...)

Înainte să devină cunoscută ca autoarea seriei de succes “Harry Potter”, J.K. Rowling era o mamă divorțată ce se lupta să supraviețuiască prin ajutorul asistenței guvernamentale. Astăzi este numită una dintre cele mai influente femei din Marea Britanie. Ea s-a folosit de averea și influența sa pentru a deveni una dintre cele mai mari filantroape, ea oferind un sprinin constant mai multor agenții caritabile.

Oprah Winfrey (1954-...)

Puține nume au o rezonanță atât de puternică, iar povestea ei de viață este una cu adevărat tulburătoare. Născută într-un sat sărac din Mississippi, ea a fost copilul unei adolescente singure care a crescut-o cu mari eforturi. Oprah a fost violată la vârsta de 9 ani și a rămas însărcinată la 14, dar fiul ei a murit când era doar un bebeluș.

A reusit să meargă mai departe, iar la vârsta de 19 ani a început un job la o post radio și nu s-a mai uitat niciodată în urmă. Acum, ea este singura femeie miliardară din America de Nord și una dintre cele mai influente femei din lume.

Coco Chanel (1883-1971)

Coco Chanel a devenit unul dintre cele mai cunoscute nume din istoria modei, ea fiind considerată cea care a eliberat femeile de constrângerile siluetelor încorsetate și popularizarea acceptării ținutelor de tipul casual chic.

Primii ani din viața ei nu au fost însă la fel de glamuroși. După ce mama ei, o spălătoreasă a murit pe când Coco avea doar 12 ani, fetița a fost plasată într-un orfelinat împreună cu fratele ei. Într-un final, ea a fost crescută de către măicuțe, iar acestea au învățat-o să coase. Acesta a fost de fapt lucrul care a dus la cariera impresionantă pe care a avut-o mai târziu.

Shama Kabani (1985-...)

Shama Kabani este fondatoarea Marketing Zen Group și este un exemplu excelent de femeie puternică, ce a reușit nu doar să se descurce, ci să devină un om de afaceri de succes în ciuda faptului că este o imigrantă. Născută în Goa, India în 1985, ea și-a urmat părintii în America la vârsta de 9 ani. A creat o agenția de consultanță orientată spre rețeaua socială media, începând cu o investiție de 1,500 de dolari. Mai târziu a devenit și o scriitoare best-seller.

Ursula Burns (1958-...)

Ca membru fondator Xerox, Ursula Burns este prima femeie afro-americană ce a fondat o companie aflată în Fortune 500. Modul în care a reușit să ajungă în vârf este de-a dreptul excepțional. Născută într-o familie de imigranți din Panama și crescută de o mamă singură, ea și-a început jobul la Xerox sub forma unui internship. Astăzi ea este una dintre cele mai puternice femei din lume.

Arianna Huffington (1950-)

Fondatoarea Huffington Post, Arianna Huffington a devenit una dintre cele mai mari nume din mediul online. Huffington s-a născut în Atena, Grecua și a fost de ambele tabere ale lumii politice, fiind inițial un comentator conservativ, iar apoi devenind simbolul liberal care este astăzi.

Stephenie Meyer (1973-...)

Stephenie Meyer nu avea deloc experiență ca și scriitoare. Cu toate acestea, seria “Twilight” a avut un succes imediat incredibil. Fiind o adeptă dedicată a religiei mormome, Meyer nu și-a dorit nimic mai mult decât să fie o mamă casnică până când ideea de a scrie Twilight i s-a arătat într-un vis în 2003. Astăzi, ea este autoarea ale căror cărți au vândut peste 100 de milioane de copii și este considerată una dintre cele mai bagate autoare din lume.

sursa: mnn.com



În articolul

FOTO! Femei de succes și poveștile lor uluitoare: de la Coco Chanel la J.K Rowling

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Focul Sfânt a luminat România în noaptea Învierii. Credincioșii au fost copleșiți de emoții şi plini de speranță
a1.ro
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x