Hainele rosii iti sporesc atractivitatea

Publicat pe 31.08.2010 la 14:53 Actualizat pe 31.08.2010 la 14:58

Hainele rosii iti sporesc atractivitatea

Culoarea rosu atrage atentia! Nu e nimic nou in aceasta afirmatie pe care tocmai am facut-o, insa un grup de cercetatori a ajuns la aceasta concluzie in urma efectuarii unui studiu.



Conform BBC News, o femeie care se imbraca la intalnire intr-o rochie rosie, de exemplu, il va determina pe partenerul sau sa fie mai atent cu ea. Si chiar mai generos.



Spun asta pentru ca, potrivit expertilor, barbatii ce au luat parte la studiul efectuat de ei au primit fiecare cate 100 de dolari si au fost intrebati de suma ce sunt dispusi sa o cheltuie la intalnire.



Ei au primit doua poze (aceeasi femeie, imbracata in rosu, apoi in albastru) cu potentiala partenera, iar raspunsul lor nu a mirat pe nimeni. Ar fi cheltuit mai multi bani la o intalnire cu o femeie imbracata in rosu.



Culoarea rosu a fost mereu legata de atractia sexuala, iar studiul efectuat de cercetatorii Universitatii din Rochester nu face altceva decat sa intareasca aceasta afirmatie. "Este fascinant modul in care culorile ne influenteaza comportamentul fara sa ne dam seama", a declarat profesorul Andrew Elliot.


Barbatii sunt mai "receptivi" la culoarea rosu
Potrivit oamenilor de stiinta, rezultatele studiului demonstreaza ca rosul ii face pe barbati sa fie mai "iubareti", chiar si daca asta se intampla doar la nivelul subconstientului. Mai mult, ei sustin ca rosul semnaleaza ovulatia sau atractia la alte specii.



"De exemplu, la maimutele femele apar numeroase umflaturi de culoarea rosie atunci cand sunt la ovulatie", a spus doctorul Jo Setchell, antropolog la Universitatea din Durham.



Studiul care a demonstrat ca atractia este in mare masura influentata de culorile pe care le purtam, a fost publicat in Jurnalul oficial al Personalitatii si al Psihologiei Sociale.

Foto: http://cdn.sheknows.com

În articolul

Hainele rosii iti sporesc atractivitatea

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x