Salveaza-ti parul dupa o vara caniculara!

Publicat pe 31.07.2011 la 15:41 Actualizat pe 31.07.2011 la 15:45

Stim deja ca razele UVA/UVB trec prin haine, prin geamuri, prin caroseria masinii, prin panza umbrelei. De aici, o concluzie logica: nu e suficient sa ne protejam din clipa in care am ajuns pe plaja si ne-am dezbracat. Ci si daca lucram in dreptul unei ferestre aflate in plina bataie a soarelui, daca mergem la cumparaturi in mijlocul zilei, daca mergem in parc, la un drum lung cu masina.

Soarele nu-ti bombardeaza doar pielea cu raze ultraviolete, ci si parul, in egala masura. Nu te mira daca il vezi deshidratat, uscat si decolorat. Firele devin casabile, greu de pieptanat si de aranjat. Asa ca la sfarsitul verii trebuie sa evaluam pagubele - in fata oglinzii - si sa restauram - la coafor, dar si in propria baie de acasa.

Specialistii in probleme capilare recomanda in perioada verii folosirea sampoanelor si a mastilor hidratante din gama solara (specificata pe eticheta), care ajuta la mentinerea supletii parului, a culorii, a nivelului sau de hidratare.

Exista o multime de produse care iti vin in ajutor, de la balsamuri si masti de par pe care le folosesti la fiecare spalat pana la serumuri si uleiuri pentru tratamentul varfurilor despicate, pe care le aplici in fiecare dimineata timp de doua-trei luni, ca sa refaci ceea ce soarele a distrus pe perioada sezonului festival.

2011/07/31//342915-beautiful-hair-and-healthy-1.jpg

Adevaruri bine de stiut

Crema de protectie trebuie aplicata pe piele inainte de a iesi din casa, inainte de a imbraca un costum de baie sau o rochie lunga. Hainele ne acopera de ochi iscoditori si de raze care ard, dar nu ne scapa de efectele nocive ale razelor ultraviolete. La fel sepcile sau palariile, ne salveaza de la insolatie, dar atat. Rezultatele „neglijentei" se vad imediat, pentru ca sfarsitul verii te prinde cu parul uscat, decolorat si fara viata.

Trebuie sa fii atenta la faptul ca unele medicamente produc reactii de fotosensibilizare (de exemplu: diureticele, unele antihistaminice si chiar unele anticonceptionale). De asemenea, e mai intelept sa renunti la alcool in favoarea apei plate si a sucurilor naturale, cel putin in timpul zilei, cat te vanturi prin soare.

Nu-ti permiti tratamente scumpe care sa reduca deteriorarea parului? Uleiul de masline iti va oferi o mai buna hidratare a parului, cheia pentru a evita neplacerile unui par casant, degradat, cu matreata.

Maseaza scalpul cu ulei de masline timp de cateva minute, apoi acopera capul cu o casca de dus din plastic si lasa uleiul sa actioneze pentru 30 de minute, dupa care samponeaza ca de obicei. Fa aceasta operatie o data pe saptamana, timp de o luna sau doua, si vei avea un par ca de matase.

Foto: www.myfetch4you.info/ www.ecardmedia.eu
Citeste si Revista Felicia!

În articolul

Salveaza-ti parul dupa o vara caniculara!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 12 mai 2024. Berbecii au conflicte în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Florin Piersic s-a ridicat în picioare după operaţia la genunchi, face glume cu medicii. Următoarele ore sunt critice
a1.ro
O tânără a rămas „traumatizată” după ce a aflat secretul iubitului ei. Ce ascundea bărbatul cu care se întâlnea de câteva luni
HelloTaste.ro
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Catine
Zodii care au secrete în relația de cuplu. Nativii care nu sunt sinceri în profunzime cu partenerii lor
useit.ro
Parola 12345 a fost interzisă în această țară. De ce nu va mai putea fi folosită pe dispozitive
as.ro
Ion Ţiriac a trecut fără ezitare peste cuvântul fiicei sale şi nu i-a îndeplinit dorinţa: „Nu am mai putut. Gata, îmi ajunge”
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale sucului de cireșe. Ce efecte produce în organism
Spynews
Restaurantul care taxează clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Ce sumă trebuie să achite și de ce se ia această măsură
DeParinti
Cum să-i vorbești copilului despre substanțele interzise
MediCOOL
Alimente bogate în bor. Ce rol are acest mineral în organism
HelloTaste
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
x