Toxinele din piele: Ce ingrediente din cosmetice te imbolnavesc?

Publicat pe 10.04.2013 la 10:42 Actualizat pe 10.04.2013 la 11:48

Zilnic, folosim chiar si zece produse de infrumusetare: de la crema de zi la fond de ten, concealer, ruj, fard de pleoape, blush, etc. La prima vedere, tenul arata ingrijit si frumos, dar asta nu inseamna ca ne aflam in afara oricarui pericol. Ingredientele din cosmetice ajung in organism si provoaca alergie, infertilitate sau chiar duc la cancer.

60% din cosmeticele pe care le folosim sunt absorbite de piele. In acest context, este extrem de important sa stim ce ingrediente contine fiecare produs pe care il aplicam si daca acestea sunt toxice pentru organismul nostru. Toxinele absorbite pot duce la alergie, cancer, infertilitate, probleme cu sistemul reproducator, dificultati la deprinderea unor abilitati.

12 ingrediente toxice si cancerigene din produsele de infrumusetare

Peroxid de benzoyl: Folosit in produsele impotriva acneei, poate duce la dezvoltarea de tumori, la modificarea ADN-ului la oameni si alte mamifere. Nu trebuie inhalat, este toxic in forma de vapori si irita ochii si pielea.

DEA, MEA si TEA: Se absoarbe usor in piele, irita ochii si duce la dermatita.

Dioxina este o componenta a altor ingrediente precum triclosanul, emusificatorii si laurisulfatul de sodiu. Aceasta produce cancer, afectiuni ale sistemului nervos, avort, malformatii si scade imunitatea.

DMDM Hydantoin si Ureea elibereaza in organism formaldehida, care poate cauza dureri de articulatii, de cap, alergie, depresie, infectii ale urechii, dureri in piept, oboseala cronica, ameteala si insomnie.

FD&C Culoare si Pigmenti: Colorantii sintetici contin saruri din metale grele, care ajuta la depozitarea toxinelor in piele, ducand la iritatii si sensibilitate crescuta. Absorbtia lor poate duce la sufocare si moarte. In urma testelor realizate pe animale, s-a descoperit ca aproape toti pigmentii sunt cancerigeni.

Parabeni: Conservanti folositi in deodorante si alte produse cosmetice parfumate; au fost gasiti la femeile bolnave de cancer de san. Poate duce la infertilitate, dezechilibre hormonale si pubertate precoce.

PEG: Dioxina descoperita in PEG-uri dauneaza organismului. PEG-urile pot fi gasite in produse de ingrijire corporala, produse pentru bebelusi si lotiune cu protectie solara.

Ftalatii se gasesc in multe cosmetice, duc la malformatii si ataca ficatul si rinichii.

Propilen glicol si butilen glicol (PG): Aceste toxine sunt atat de periculoase incat cei care lucreaza cu ele sunt nevoiti sa poarte manusi, costume speciale, ochelari de protectie. Echipamentul utilizat nu trebuie pastrat. Daca ajung in piele, duc la anormalitati ale creierului, ficatului si rinichilor.

SLS si SLES sunt folositi in detergentii pentru masina, podele, in degresanti si in 90% dintre produsele de ingrijire corporala care produc spuma. Acestia dauneaza vederii, pielii, provoaca diaree si chiar, moartea.

Chimicale pentru protectie solara: Produc radicali liberi in organism, pot duce la alterarea ADN-ului si la cancer.

Triclosanul este un ingredient sintetic antibacterian. Este considerat un pesticid, fiind riscant atat pentru sanatatea noastra cat si pentru mediu.

foto: company.co.uk

În articolul

Toxinele din piele: Ce ingrediente din cosmetice te imbolnavesc?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x