Truc de 1 mai: Cum sa-ti transformi ziua libera intr-un concediu de o saptamana!

Publicat pe 29.04.2013 la 22:30 Actualizat pe 30.04.2013 la 15:18

Te bucurai ca un copil cand taiai zilele din calendar pana la 1 mai. O zi libera, in mijlocul saptamanii, este perfecta pentru a lua o pauza dupa nebunia de la birou si inaintea pregatirilor de Paste.

Ce-ar fi sa poti transforma aceasta pauza in mai multe zile de stare zen si energie pozitiva? Gandeste "outside the box", ca orice femeie isteata care stie sa profite de oportunitatile ivite: transforma-ti ziua libera data de lege in startul unei vacante prelungite de 6 zile!

Cum faci asta? Cere-i sefului tau sa iti dea doua zile libere (din cele permise de lege angajatilor anual) - 2 si 3 mai. Avand in vedere ca 1 mai este zi libera, 4 si 5 mai sunt zile de weekend, duminica fiind si prima zi de Paste, iar luni ai liber de la stat, te vei putea bucura de 6 zile de liniste, alaturi de cei dragi.

Pe 1 mai, vremea va fi tocmai buna pentru plaja si inot, cu temperaturi maxime intre 23-24 grade si minime de 14 grade. Mergi cu incredere pe litoralul romanesc, la Mamaia, Eforie Nord sau in Vama.

Incepi pregatirile de Paste? Nu munci singura! Invita-ti prietenele la o sesiune de gatit bucate traditionale; cand sunteti mai multe, timpul trece fara sa iti dai seama, iar mancarea este gata mai repede. In pauze, uitati-va la un film pe DVD. Cele mai noi pelicule scoase pe DVD sunt animatia Wreck-It Ralph (Ralph Strica-Tot), filmul fantasy/actiune The Hobbit, comedia romantica Playing for Keeps (Mereu in Offside) si thrillerul cu Brad Pitt, Killing Them Softly (Ucide-i cu tandrete.)

Ai timp liber la dispozitie? Daca stii ca preparatele de Paste sunt aproape gata, profita de zilele frumoase de primavara si iesi la un picnic cu iubitul, scoate cainele afara si fa jogging, da muzica la maxim dimineata si danseaza prin casa pana la epuizare. In Bucuresti, vor fi temperaturi de 31-32 grade Celsius.

Ai simt artistic? Ia-ti aparatul de fotografiat profi si pleaca din casa fara o directie anume - florile, copacii, razele soarelui, copiii, sigur te vor inspira. Preferi pictura? Reia-ti hobby-ul intr-o zi mai libera.

O saptamana de libertate poate insemna o saptamana de lenevit. Nu iti face procese de constiinta! Mananca sanatos, dormi 8-10 ore pe noapte, citeste cartea ta preferata, fa un maraton de seriale si asculta muzica upbeat (Bruno Mars: "Lazy Song") in timp ce sortezi hainele de primavara/vara. Nu lasa nimic sa iti strice ziua de procrastinare: inchide-ti telefonul o zi sau macar cateva ore.

foto: ellahoy.es

În articolul

Truc de 1 mai: Cum sa-ti transformi ziua libera intr-un concediu de o saptamana!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x