• MARTI, 25 APRILIE 2017

  "Balena Albastră" face din nou victime! În ce ţară a mai început să se practice acest joc mortal

   Direcția de investigație criminală (Dijin) din cadrul Poliției Naționale din Columbia anchetează moartea a trei adolescenți ce ar putea fi legată de jocul online cunoscut drept "balena albastră" și care, potrivit autorităților, a devenit viral în această țară latino-americană.

  Similar unor jocuri de rol, "balena albastră" propune participanților 50 de provocări ce trebuie îndeplinite, sinuciderea fiind ultima pe listă și prin care se încheie jocul.

  Jocul este practicat în principal de grupuri închise pe rețele de socializare, precum Facebook sau Twitter, și afectează în principal tineri și adolescenți în genera tăcuți și introvertiți.

  Jorge Luis Vargas, directorul Dijín, a declarat presei că nu se poate confirma încă faptul dacă moartea celor trei adolescenți originari din Bogota și departamentele Norte de Santander și Valle del Cauca este legată de acest joc și a subliniat că investigați se desfășoară în colaborare cu Interpolul.

  n majoritatea cazurilor sunt aleși adolescenți tăcuți, care au probleme cu familia, introvertiți sau cu o anumită boală. Amenințările au avut loc în unele cazuri. De multe ori adolescenții sunt manipulați să-și facă singuri rău", a precizat Vargas.

  El a avertizat totodată familiile și profesorii în legătură cu acest fenomen, pe care l-a descris drept o "cyber-inducție spre durere fizică", detectat în urmă cu patru ani în Rusia dar care în ultimele două săptămâni a ajuns și în Columbia.

  Acest fenomen online are deja un mare impact în unele țări din America de Sud, precum Brazilia, unde autoritățile investighează o serie de morți suspecte în rândul adolescenților și mai multe tentative de suicid atribuite acestui joc la modă pe internet și care a declanșat alarma.

  COMENTARII

  Joi, 18 ianuarie, este zi cu cruce în calendar. Iată ce sărbătoare importantă marchează această zi

  acum 5 zile

  Pe 18 ianuarie 2018 este sărbăotare cu cruce neagră în calendarul ortodox. Este o sărbătoare importantă pentru creștini.

  Iată cine își serbează ziua de nume azi, 17 ianuarie. Sună-i să le spui ”La mulți ani!”

  acum 5 zile

  Despre acest sfant se spune ca vedea sufletele care la moarte ieseau din trupurile oamenilor.

  Alexandru Arșinel a devenit cetățean de onoare al Municipiului Bucureşti. În discursul lui, actorul i-a mulțumit regretatei Stela Popescu

  acum 6 zile

  Actorul Alexandru Arsinel a primit titlul de ”Cetatean de onoare”, pe 15 ianuarie.

  Olivia Nova, starul industriei XXX, a murit la doar 20 de ani! Cauzele sunt neclare

  acum 13 zile

  E al patrulea deces inregistrat in ultimele luni

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  Happy Day
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Vlad Gherman este “Don Apetit”! De luni până miercuri, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »