• MARTI, 25 APRILIE 2017

  "Balena Albastră" face din nou victime! În ce ţară a mai început să se practice acest joc mortal

   Direcția de investigație criminală (Dijin) din cadrul Poliției Naționale din Columbia anchetează moartea a trei adolescenți ce ar putea fi legată de jocul online cunoscut drept "balena albastră" și care, potrivit autorităților, a devenit viral în această țară latino-americană.

  Similar unor jocuri de rol, "balena albastră" propune participanților 50 de provocări ce trebuie îndeplinite, sinuciderea fiind ultima pe listă și prin care se încheie jocul.

  Jocul este practicat în principal de grupuri închise pe rețele de socializare, precum Facebook sau Twitter, și afectează în principal tineri și adolescenți în genera tăcuți și introvertiți.

  Jorge Luis Vargas, directorul Dijín, a declarat presei că nu se poate confirma încă faptul dacă moartea celor trei adolescenți originari din Bogota și departamentele Norte de Santander și Valle del Cauca este legată de acest joc și a subliniat că investigați se desfășoară în colaborare cu Interpolul.

  n majoritatea cazurilor sunt aleși adolescenți tăcuți, care au probleme cu familia, introvertiți sau cu o anumită boală. Amenințările au avut loc în unele cazuri. De multe ori adolescenții sunt manipulați să-și facă singuri rău", a precizat Vargas.

  El a avertizat totodată familiile și profesorii în legătură cu acest fenomen, pe care l-a descris drept o "cyber-inducție spre durere fizică", detectat în urmă cu patru ani în Rusia dar care în ultimele două săptămâni a ajuns și în Columbia.

  Acest fenomen online are deja un mare impact în unele țări din America de Sud, precum Brazilia, unde autoritățile investighează o serie de morți suspecte în rândul adolescenților și mai multe tentative de suicid atribuite acestui joc la modă pe internet și care a declanșat alarma.

  COMENTARII

  Vremea se schimbă DRAMATIC! Cod galben de ploi şi vijelii

  acum 6 ore

  Vremea se schimba in toata tara!

  Fumatul ar putea fi din nou permis în cluburi şi restaurante. Patronii cer modificarea urgentă a legii anti-fumat

  acum 9 zile

  Un an și jumatate, atat a trecut de cand nu se mai funeaza in spatiile inchise. Dar, se pare, se doreste revenirea la... vechile obiceiuri.

  Imaginile acestea au provocat un scandal URIAȘ în Biserica Ortodoxă Română! Episcopul din Huşi ar fi fost filmat în braţele unui tânăr

  acum 11 zile

  O serie de imagini cu un preot ar face amor cu un tanar starnesc un scandal urias!

  A murit sora lui Sergiu Nicolaescu. Iolanda Nicolaescu avea 90 de ani

  acum 11 zile

  Iolanda Nicolaescu a decedat la varsta de 90 de ani.

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Spynews


  Top stiri
  A1.ro
  Observator.TV
  SpyNews
  AntenaStars.ro