3 lucruri pe care trebuie sa le stii daca esti intr-o relatie

Publicat pe 07.12.2011 la 17:21 Actualizat pe 07.12.2011 la 17:24

Fie ca esti casatorit, logodit, locuiesti impreuna cu iubita sau va ganditi la asta, relatia pe care o aveti este, poate, cel mai important lucru din vietile voastre. Insa, ca in multe alte cazuri, ideea de a imparti viata cu cineva nu vine cu un manual de utilizare. Si asa apar dificultatile.

Iata care sunt cele trei reguli esentiale pentru o viata de cuplu longeviva:

1. O casnicie fericita nu are loc pur si simplu - trebuie sa lucrati pentru ea. Intr-adevar, bunicii au reusit sa invinga timpul si sa aiba o relatie longeviva, insa lucrurile s-au schimbat si totodata si nevoile cuplului. In timp ce cuplurile din trecut se multumeau sa aiba o casa si sa creasca copii, noile generatii doresc implinire emotionala si intimitate. Tot ce trebuie sa faci este sa tii pasul cu modul in care evolueaza societatea.

2. Niciodata nu incepe o propozitie acuzatoare cu apelativul "TU!". Incearca acest experiment: incepe o propozitie cu "tu" si inlocuieste pronumele cu "eu". Nu simti cumva o schimbare de perspectiva? Cand incepem o propozitie acuzatoare cu "Tu este de vina pentru ca...", partenerul nu va asculta nimic din ceea ce i se spune, deoarece se concentreaza foarte mult asupra modului in care sa se aprere in fata acuzatiilor. In schimb, daca incepi o propozitie cu "Eu cred ca ar fi trebuit sa...", lucrurile se pot schimba in bine.

3. Exprima-ti sentimentele sau iti vei pierde iubirea. "Cand nu ai nimic de zis, cel mai bine e sa taci" - un sfat foarte bun, daca stam sa ne gandim la cat de dificil este sa ne exprimam sentimentele.

Cand ti se face un compliment, nu reactiona stupid si nici nu deveni prea magulit: accepta-l asa cum este si spune un "mersi" zambitor, asta daca nu ai nimic inteligent de replicat. Intr-adevar, fapte, nu vorbe, insa uneori si vorbele ajuta la mentinerea acestui echilibru si a inlaturarii oricaror dileme.

Foto: stormgrounds.com

În articolul

3 lucruri pe care trebuie sa le stii daca esti intr-o relatie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 13 mai 2024. Balațele trebuie să-și găsească echilibrul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care a luat avânt în România. Producătorii s-au aliniat cu preferinţele clienţilor: "Aduce multă satisfacţie"
a1.ro
Rezultate Loto azi, 12 mai 2024. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
HelloTaste.ro
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Catine
Zodii ambițioase în carieră. Nativii care își doresc să atingă succesul
useit.ro
Cât de fierbinte e Soarele. Experții au dezvăluit temperatura fantastică la care poate ajunge
as.ro
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
MediCOOL
Alimente vegetale bogate în fosfor. De ce e indicat să le adaugi în alimentație
Spynews
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
DeParinti
Zborul cu un bebeluș: ce trebuie să știi înainte de a pleca
MediCOOL
Cât de periculos este excesul de vitamina D. Ce se poate întâmpla dacă iei doze mari
HelloTaste
Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat
x