6 lectii de iubire de la Nicholas Sparks, autorul cartii "The Notebook"

Publicat pe 08.05.2013 la 16:05 Actualizat pe 08.05.2013 la 17:02

A scris cele mai frumoase povesti de iubire pentru ca poate transpune in scris emotiile unui cuplu tanar, fioprii primei dragoste si cum este traita iubirea de o fata inocenta. Lui, autorului romanului "The Notebook", "A Walk To Remember", "Last Song", "Dear John", trebuie sa ii multumim pentru faptul ca se raporteaza la sensibilitatea feminina si ofera visele si fanteziile femeilor.

Nicholas Sparks are 47 de ani si traieste de aproape un sfert de secol langa aceeasi femeie, sotia sa, si cei cinci copii ai lor: Miles, Ryan, Landon si gemenele Savannah si Lexie. Nu e de mirare ca autorul stie totul despre femei, iar cand vine vorba de dat lectii in dragoste, are ce sa spuna:

1. Scrisorile de dragoste (poeme sau macar mailuri ;)) - o cale spre inima ei

"Mi-am intalnit sotia in Florida, in timpul vacantei de primavara, cand inca eram la facultate. De la sfarisitul vacantei, de cand s-a intors la studii pana la absolvire, i-am trimis in jur de 150 scrisori, din care m-am inspirat pentru urmatoarele romane"

2. Viata e complicata, dragostea, nu

" 'The Notebook' a pornit de la ideea unui barbat indragostit de sotie, dar uitat de ea. Era un tip foarte simplu, genul care ar fi putut iubi o fata toata viata. Toti vrem o iubire neconditionata"

3. Cand iubesti, niciun vis nu e prea greu de implinit

"Numele copiilor mei au ajuns inevitabil in cartile mele. Savannah a fost numele personajului principal din "Dear John". Asa ca am dat numele Lexie, celeilalte fiice ale mele, in alte doua carti dar care nu au fost ecranizate. Lexie a venit la mine si m-a intrebat cand o sa apara si numele ei intr-un film. I-am explicat ca al ei apare nu intr-una, ci doua dintre cartile ei. Totusi, fetita mea a zis ca vrea sa fie intr-un film. Asa ca fetita din "Safe Haven" se numeste Lexie - acum e fericita"

4. Atractia dintre doua persoane nu poate fi fabricata

"Trebuie sa exista atractie intre personajele principale, altfel lucrurile nu o sa mearga. Ryan si Rachel au fost impreuna o perioada, Liam si Miley, la fel. La auditii, incercam sa vedem daca se aprind scantei intre actori si pot forma un cuplu pe marele ecran"

5. Daca e menit sa fie, va fi

"Sotia mea e o persoana minunata, o mama minunata, e foarte inteligenta si fermecatoare. Am fost norocos ca am intalnit-o atunci, altfel altcineva ar fi luat-o de nevasta. A fost soarta? Presupun. Ea mergea spre parcare, asa ca daca as mai fi intalnit un stop in calea mea, nu as fi vazut-o niciodata."

6. Exista putin adevar in fiecare flirt si gluma

"Am intalnit-o pe Cathy intr-o luni, i-am spus ca ne vom casatori in acea marti. A ras la mine. Si uite unde suntem acum, 24 de ani mai tarziu"

foto: fanpop.com , hepta.ro

În articolul

6 lectii de iubire de la Nicholas Sparks, autorul cartii "The Notebook"

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 7 mai 2024. Berbecii au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
De unde putem cumpăra cireşe mai ieftine? Aici kilogramul fructelor de mai este chiar şi de trei ori mai mic decât în pieţe
a1.ro
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
HelloTaste.ro
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
Catine
Tartă de Santiago. Rețetă tradițională din bucătăria spaniolă
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Ce s-a ales de femeia care a fost timp de 8 ani amanta fratelui soţului său. Cum arată la 41 de ani
MediCOOL
Este postul intermitent periculos pentru sănătate? Ce spun experții
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum poți arde grăsimea de pe coapse. Trucuri pentru a scăpa de kilogramele în plus
HelloTaste
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
x