Adevarat sau fals: divortul e contagios?

Publicat pe 30.07.2010 la 12:35

Cercetatorii americani considera ca divortul se raspandeste la fel ca un virus, acesta influentand atat membrii familiei, cat si colegii de serviciu sau grupul de prieteni.

Efectul de domino apare cand un amic sau un coleg apropiat divorteaza, riscul ca mariajul unei persoane din anturajul acestora sa se rupa crescand cu aproximativ 75%, sustine un articol aparut recent în Daily Mail.

Studiul derulat pe un lot de aproximativ 12.000 de americani a fost coordonat de doctorul Rose McDermott de la Universitatea Brown, Rhode Island.

Psihologii au si o explicatie pentru acest fenomen. Mecanismul este simplu: un divort este un act extrem, care poate insemna o invitatie in cazul unei persoane sa dea raspunsuri sincere unor intrebari ce vizeaza in mod direct propria relatie de cuplu. De asemenea, prin faptul ca divortul este facut public, i se reduce din stigmatizare si este frecvent asociat cu formulari de genul: daca lor li s-a intamplat, eu de ce nu mi-as permite acest pas!

Studiul arata, de asemenea, ca atunci cand o persoana divortata se confeseaza unei alte persoane casatorite si ii prezinta acesteia avantajele si dezavantajele despartirii, persoana casatorita retine mai degraba avantajele.

Insa, nu in toate cazurile se intampla la fel. Cercetatorii americani sunt de parere ca depasirea unui asemenea moment demonstreaza soliditatea unei casnicii.

Vezi si Antena 1

sursa foto: Soundoflife

În articolul

Adevarat sau fals: divortul e contagios?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x