Afla care sunt alimentele alergene la copii!

Publicat pe 21.02.2011 la 15:17 Actualizat pe 21.02.2011 la 15:20

Daca sunteti proaspat parinti, probabil ca stiti deja cat de importanta este alimentatia copiilor in primii ani de viata. Si de asemenea stiti ca sunt o multime de alimente sau produse care pot provoca alergii bebelusilor.

Daca in viata voastra tocmai a aparut un bebelus, trebuie sa fiti foarte atenti la alimentatia lui. Numarul in crestere al alergiilor alimentare la copii este un semnal de alarma pentru mamici. Ele nu pot niciodata sa stie daca bebelusul lor este alergic la vreun aliment. Din acest motiv, medicii recomanda ca ele sa fie introduse pe rand, pentru a putea identifica cu usurinta cel care i-a provocat alergia.

In al doilea rand, alimentele noi trebuie date in cantitati mici pentru ca bebelusul sa nu aiba o reactie alergica violenta. Singurul indiciu pe care il pot avea mamele sunt cazurile de alergii din familie. Acele alimente trebuie sa fie introduse cu foarte mare precautie in dieta bebelusilor.


Exista mai mult de 160 de alimente alergene, dar opt dintre ele sunt raspunzatoare de 90% dintre alergiile alimentare. Este bine sa asteptati pana cand bebelusul vostru este mai mare, pentru a le strecura in alimentatia lui. Medicii recomanda acest lucru pentru ca un bebelus de 9-10 luni, poate fi tratat in conditii mai sigure decat unul de sase luni.

De exemplu, in cazul alunelor, unii medici recomanda ca ele sa fie date celor mici abia dupa trei ani. Daca alegiet sa i le dati mai devreme, atunci trebuie sa incepeti cu una-doua alune si, progresiv, sa mariti cantitatea. Cele mai alergene alimente sunt laptele, ouale, alunele, nucile, pestele, crustaceele, soia, graul si derivatele lui.

Foto: hepta.ro

În articolul

Afla care sunt alimentele alergene la copii!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi: "Aleg să plece în străinătate!
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x