Bijuterii pentru ocazii deosebite

Publicat pe 27.08.2010 la 15:22 Actualizat pe 27.08.2010 la 15:37

Ce au aceste podoabe atat de special incat trebuie tratate cu atata atentie? Ele fac diferenta dintre simplu si rafinat; dintre kitsch si interesant sau dintre opulent si supraincarcat. O pereche de cercei vintage cu perle si o brosa asortata vor transforma cea mai simpla rochie neagra intr-o declaratie de stil.

In timp ce o rochie bogata, cu o croiala deosebita, o rochie care este ea insasi o capodopera, poate fi redusa la statutul de carpa inzorzonata printr-un colier de tinichea, cu un pietroi stralucitor in varf.

Alege cu atentie bijuteriile, in cazul in care te duci la o nunta eleganta sau la o petrecere.


Pietrele stralucitoare te intineresc

Bijuteriile pentru ocazii speciale sunt pretentioase. Vor atentie si rasfat. Vor sa fie puse in valoare si sa nu-si fure una alteia lumina reflectoarelor. De aceea respecta regula nr. 1 a elegantei: simplu inseamna rafinat.

Mai bine sa fii un pic mai discreta decat sa sari in ochii oamenilor atat de tare incat sa-i lasi chiori. Ma rog, orbiti de stralucirea ta. Exagerata.

Alege un singur element care sa iasa in evidenta. Rochia sau bijuteriile? Cerceii sau colierul? Culoarea parului sau coafura? Picioarele sau decolteul? Dupa ce te-ai decis care este raspunsul la fiecare dintre aceste intrebari in parte, si daca in cazul primei intrebari raspunsul este B, atunci uita-te prin pagina noastra de noutati dupa ceva care ti s-ar potrivi ca stil. La o nunta sau la un botez, in general la un eveniment la care se cere o tinuta de gala, bijuteriile sunt pretioase, deosebite, au pietre stralucitoare care sa arunce reflexe pe decolteu si gat, creand iluzia optica de luminozitate si intinerire.

Daca ai peste 35-40 de ani, cerceii sau colierele cu pietre stralucitoare se pot dovedi cea mai inteleapta alegere pe care ai putea s-o faci. Ele iti vor imprumuta ceva din lumina si din puterea lor. Sigur, s-ar putea sa te retina mici motive obiective atunci cand vei purcede catre magazin sa-ti alegi niste diamante pe masura caracterului tau. Din pacate, nu caracter se cere peste galantar atunci cand targuiesti diamante, safire si topaze.

Daca te gasesti sub pragul de 35 de ani, e bine sa optezi pentru culoare. Negrul maturizeaza, iar sobrietatea nu ti se potriveste. Iti poti permite sa te joci printre combinatiile de culori cum poftesti, atata vreme cat nu comiti gafe cromatice - de pilda rochie roz cu bijuterii verzi.


Frumoasele perle

Perlele se gasesc intr-o categorie speciala. Fiindca le situam in categoria clasicelor. Pe vremuri, o tanara debutanta se prezenta la primul ei bal cu un sirag de perle imprumutat din cutia de bijuterii a mamei. Astazi, un colier de perle la gatul unei fete de 18 ani arata complet deplasat, ca o parodie. Exista o multime de modele cu un design modern, contemporan, dintre care pot alege. Si daca nici la 20 de ani nu-ti acorzi dreptul de a experimenta, de a purta tot ceea ce moda aduce la lumina pentru un scurt si foarte sezon, atunci cand?

La gatul unei doamne insa, perlele vor face minuni. Ii vor innobila tinuta, oricat de simpla ar fi.

Paradoxal, bijuteriile din aur galben, rosu sau roz au ajuns sa fie considerate un pic cam caraghioase pentru a fi purtate la evenimente formale, in schimb insotesc cu succes tinutele de zi. Argintul nu este o optiune viabila decat daca este vechi si patinat vizibil. Platina sau aurul alb raman insa o alegere desavarsita.

Pana la urma, conteaza foarte mult sa ramai credincioasa stilului tau propriu, chiar si atunci cand imbraci o rochie de seara. Pentru ca numai asa o sa te simti in largul tau, o sa fii tu insati, iar bijuteriile te vor pune in valoare.



Foto: www.thenoblejewelers.com

În articolul

Bijuterii pentru ocazii deosebite

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x