• DUMINICA, 12 IUNIE 2016

  Ce se întâmplă, de fapt, în corpul nostru atunci când ne îndrăgostim

   Ivan Troyanovsky

  Dragostea este, fără îndoială, cel mai frumos și pur sentiment. Simțim, dăruim și în același timp, organismul nostru trece prin anumite schimbări. Foarte puține persoane cunosc însă efectele pe care le are acest sentiment asupra noastră. 

  Atunci când ne îndrăgostim, în corpul nostru, au loc o serie de consecințe benefice pentru organismul nostru. 

  Dragostea are grijă de inima ta
  Studiile arată că dragostea scade la jumătate riscul infarctului cardiac.De altfel, dragostea îți arată mult mai bine eficiența, atunci când vine vorba de situațiile de stres și, de altfel, reduce riscul afecțiunilor cardiace pe termen lung.

  În plus, oxitocina- cunoscut sub numele de hormonul iubirii si considerat a fi una dintre moleculele cele mai uimitoare din lume - diminuează stresul, scade tensiunea arteriala, reduce anxietatea regulată și socială, va crește încrederea în sine, și ne ajută să evităm și lupta împotriva depresiei.

  Dragostea îți ajută organismul să nu se îmbolnăvească
  Prin gesturi specifice, de la a te ține de mână cu persoana iubită până la activitatea sexuală, iubirea crește producția de endorfine, care la rândul său, duce la dezvoltarea sistemul nostru imunitar.

  În mod similar , persoanele cu diverse afecțiuni, care se simt iubite, au o motivație mai puternică de a lupta împotriva bolilor .

  Dragostea tratează insomnia
  Hormonii dragostei ( oxitocină și endorfinele ) inhibă eliberarea de cortizol, care este hormonul responsabil de stres și, la rândul său, conduce în mod natural la o odihnă mai bună. 

  Sursa:brightside.me

  COMENTARII

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  PoveștiCOOL
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit&Co! Sâmbătă și duminică, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »