Certurile în cuplu - distrug sau întăresc relația?

Publicat pe 08.11.2013 la 11:07 Actualizat pe 08.11.2013 la 13:32

Chiar și în cea mai armonioasă relație, discuțiile în contradictoriu sunt prezente. Și este și firesc: oricât de multe lucruri ai avea în comun cu partenerul, sunteți două persoane diferite. Însă când o neînțelegere ia amploare și se transformă într-o ceartă, sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont, pentru că ele pot rezolva sau agrava lucrurile.

Momentul potrivit

Dacă ai ceva important de lămurit cu partenerul tău, cel mai bine este sa găsești un moment în care sunteți amândoi calmi și într-o buna dispoziție. Este tentant să amâni ceva negativ, mai ales în momentele în care totul decurge perfect, însă este important să aveți dispoziția necesară pentru a discuta. Dacă aștepți ceva care să declanșeze cearta și să poți aduce în discuție tot ce te supără, cel mai probabil lucrurile nu se vor termina cum te-ai așteptat.

Nu ridica vocea

Unul dintre principalele motive pentru care cineva pierde într-o ceartă, deși poate are perfectă dreptate în conflict, este că se enervează și pierde controlul. Când începi să țipi și nervii controlează ceea ce spui, cel mai probabil vei uita să folosești argumentele potrivite.

Nu aduce în discuție lucruri din trecut

Este foarte tentant ca atunci când ești prinsă într-o discuție mai aprinsă să uiți că ceea ce vrei să obții este o rezolvare și să te lansezi în tot felul de acuze. Mai mult, pentru "a câștiga" ai putea aminti de toate dățile când a greșit față de tine. Mai mult, nu va mai înțelege ce te deranjează de fapt: ceea ce s-a întâmplat acum sau acum câteva luni? Pentru el, acest lucru poate fi și o dovadă a faptului că încă porți resentimente dacă simți nevoia să readuci în discuție un conflict vechi, deja dezbătut. Iar dacă nu l-ați dezbătut atunci, din diverse motive, nu este corect să îl aduci în discuție în acest context.

Nu uita ce este mai important

Nu este important cine "câștigă", ci ca voi să vă rezolvați conflictele și să aveți o comunicare mai bună. Nu uita nici că îl iubești și că îl vrei în viața ta, nu să îl îndepărtezi făcându-l să creadă că nu este suficient de bun pentru tine. Chiar dacă reușești să ieși învingătoare dintr-o ceartă și simți că i-ai demonstrat ca vina este a lui, este posibil să fi creat alte probleme. Relația trebuie să fie bazata pe iubire și înțelegere și să nu devină una de dominare. Cea mai mare victorie este dacă ajungeți la o decizie comună, la un compromis și nu dacă unul se simte câștigător, iar altul dezavantajat.

Foto: hepta.ro

În articolul

Certurile în cuplu - distrug sau întăresc relația?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x