Cum sa il ajuti pe copilul tau sa treaca peste perioada pubertatii

Publicat pe 18.02.2011 la 17:54 Actualizat pe 18.02.2011 la 17:59

Cu toate ca este o etapa normala in viata oricarei persoane, pubertatea nu este deloc usoara. Dar nu trebuie sa fie inspaimantatoare. Rolul tau, ca parinte, este sa iti pregatesti copilul pentru schimbarile ce vor urma si sa il indrumi si sprijini in aceasta perioada. Este o calatorie care dureaza cativa ani, dar la sfarsitul ei iti vei intelege mai bine copilul, sau mai bine zis, adolescentul.

Schimbarile fizice

Cresterea rapida, acneea, aparitia parului corporal sunt doar cateva dintre schimbarile care se vor produce in organismul copilului tau. Trebuie sa stii la ce sa te astepti atunci cand corpul adolescentului o ia razna, si sa il ajuti cu igiena, barbieritul, sau menstruatia (in functie de sexul lui).

Schimbarile emotionale

Adolescentul tau are toane? Intr-un minut este vesel, iar in altul este suparat? Poate fi exasperanta situatia, dar gandeste-te ca si tu ai fost la fel la varsta lui. Roller-coaster-ul emotional prin care trece copilul tau va dura, probabil pe toata perioada liceului.

Dar il poti ajuta sa se descurce cu suisurile si coborasurile emotionale specifice metamorfozei, care il va duce cu o treapta mai aproape de maturitate. Este indicat sa vorbesti cu el, sa ii explici prin ce trece si sa ii oferi raspunsuri si solutii la problemele pe care le traverseaza in aceasta perioada.

Schimbarile sociale

Relatia ta cu adolescentul se va schimba si prioritari vor fi prietenii lui, si nu familia. Nu trebuie sa o iei personal, copilul tau este in cautarea independentei. Tu vei ocupa in continuare acelasi loc in inima lui, ca si pana atunci. Sa te pregatesti, pentru ca puberul va experimenta diferite situatii in cercul lui social (scoala, prieteni, colegi etc).

Citeste si Pubertatea la fete si Pubertatea la baieti

FOTO: Hepta.ro

În articolul

Cum sa il ajuti pe copilul tau sa treaca peste perioada pubertatii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x