Despre minciuna si infidelitatea in viata de cuplu

Publicat pe 15.02.2011 la 13:37 Actualizat pe 15.02.2011 la 16:19

Relatiile de iubire nu sunt atat de simple si de clare pe cat ne-am dori. Din cand in cand, ele pot deveni complicate, chiar dificile, pline de contradictii. Cu toate acestea, cand vine vorba de iubire si de casatorie, cei mai multi se asteapta sa aiba un partener care sa fie onest.

In acelasi timp insa, fiecare pune pret pe propria libertate si intimitate. De aceea, desi iubitii vor sa isi faca pe plac, ei pot trece prin anumite momente in care le este mai greu sa spuna adevarul.


Se pare ca relatiile de iubire implica astfel multa sinceritate, dar de cele mai multe ori si ceva neadevaruri. Din pacate, minciuna isi face loc atunci cand indivizii se simt limitati de catre partenerii lor, cand vor sa evite pedeapsa sau conflictul sau cand vor sa le influenteze comportamentul.


Si, desi nu este atat de surprinzator ca oamenii mint sau inseala, este dificil de acceptat ca exact persoana iubita face acest lucru. De multe ori, cei prinsi cu minciuna neaga in continuare acest lucru. Relatiile de iubire ne pot face anxiosi, chiar paranoici, iar un subiect ca infidelitatea este destul de delicat.


A-ti urmari partenerul pentru a-l verifica daca minte poate deveni o provocare constanta. Studiile arata ca daca vrei sa stii care sunt deceptiile de care ai parte in viata, sa incepi in propria casa. Iubitii au tendinta de a minti in legatura cu adevaratele sentimente pe care le nutresc unul fata de celalalt, gradul de implicare in relatie, ceea ce fac, pentru ca de cele mai multe ori oamenii mint cel mai mult fata de cei pe care ii iubesc.


Exista si cazuri extreme in care anumiti soti sau sotii nu si-au propus niciodata sa fie fideli. In acelasi timp, milioane de oameni care nu au avut vreodata intentia de a fi infideli ajung totusi in aceasta ipostaza. Si pentru a complica lucrurile, a detecta minciuna sau infidelitatea nu este atat de simplu pe cat cred unii. Partenerii de viata cred de multe ori ca isi pot da seama cand sunt mintiti sau ignora anumite indicii din dorinta de a crede ca au o relatie perfecta.


Intr-un final, fiecare isi va prinde persoana iubita mintind. De cele mai multe ori va fi ceva mic, nesemnificativ, dar in alte situatii poate evolua in ceva mai serios. Pentru ca minciuna atrage dupa sine indoiala "daca a fost capabil sa minta in legatura cu ceva atat de trivial, cine stie ce mai ascunde". Cand adevarul iese la lumina, oamenii fac fata cu greu ideii ca cineva in care au avut atat de multa incredere i-au tradat.


Foto: datingblossom.com

În articolul

Despre minciuna si infidelitatea in viata de cuplu

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 11 mai 2024. Berbecii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ce facem cu mâncarea după sărbători? Soluția recomandată de specialiști pentru a evita risipa alimentară
a1.ro
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
HelloTaste.ro
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Catine
Cu ce zodie se potrivește Balanța cel mai bine în căsătorie. Nativii cu care au compatibilitate perfectă
useit.ro
Cel mai vândut telefon Android în prima parte a anului 2024. Ce model a dominat piața
as.ro
Singurul fiu al lui Nicolae Ceaușescu care mai e în viaţă, interviu rar! Discurs uimitor
MediCOOL
Surse vegetale de calciu. Beneficiile pe care le pot aduce alimentației
Spynews
Restaurantul care taxează clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Ce sumă trebuie să achite și de ce se ia această măsură
DeParinti
8 sfaturi care te ajută să rămâi mai repede gravidă
MediCOOL
Alimente pentru sănătatea colonului. Cum pot sprijini funcțiile sistemului digestiv
HelloTaste
Budincă cu șuncă și legume. Rețeta simplă și rapidă
x