Macho man sau barbatul bland: Ce fel de barbat te va face fericita?

Publicat pe 21.03.2013 la 18:08 Actualizat pe 21.03.2013 la 21:50

Aventura sau stabilitate? Pasiune sau inocenta? Ce faci cand mintea si inima sunt intr-un constant duel iar tu trebuie sa alegi intre doi barbati, fiecare cu calitati si defecte diferite. Vine vremea cand trebuie sa il alegi dar e aproape imposibil de stiut caree dintre ei te va face fericita azi, maine, peste un an.

Daca si tu ai de ales intre barbatul care poate sa iti ofere cea mai intensa poveste de dragoste si cel cu care vei avea un parteneriat stabil, lipsit de cutremure emotionale, evalueaza-ti optiunile cu grija. Iata scenariile obligatorii pe care trebuie sa le ai in vedere inainte de a spune adio unuia dintre ei:

1. Prietenie plus sex.

Daca cei doi impartasesc aceleasi valori si aspiratii, adica amandoi au acelasi nivel de moralitate si isi doresc aceleasi impliniri sociale, cei doi vor fi prieteni buni.

Caz concret: adevarul, fidelitatea ca valori morale si parvenirea financiara ca si aspiratie sociala.

Si mai concret: daca amandoi impartasesc integritatea mioritica a baciului moldovean, avem un cuplu castigator. Se vor supune sau razvrati moralei si sistemului in aceeasi masura iar asta ii va face sa se simta in siguranta si in parteneriat unul cu celalalt.

Daca pe langa prietenie exista si potriviri hormonale, avem ceea ce se numeste „friends with benefits”. Amin, spun barbatii, coplesiti de recunostinta divina!

Aceasta combinatie dureaza fix pana cand unul dintre cei doi are o epifanie romantica si realizeaza ca il vrea pe celalalt pentru mai mult decat un anotimp. No more friends, caput benefits.

2. Dragoste (admiratie si traume complementare) si prietenie.

Cand in afara de prietenie apare si admiratia fata de celalalt, plus promisiunea tacita a compensarii pentru anumite lipsuri prin celalalt, apare sentimentul de dragoste.

Daca in ecuatie ramane doar prietenie si dragoste, fara pasiune sexuala, avem ceea ce sfetnicul nostru de taina Facebook a identificat cu intelepciune neegalata: it’s complicated. In traducere libera – era ca si cum nu ar fi fost.

Se lasa cu aventuri extraconjugale (acum intelegem mai bine de ce it’s complicated) sau cu sentimentul ca n-ai fost invitat la cea mai sublima liturghie existentiala pe motive de incompatibilitate hormonala. Fara impartasanie trupeasca. Strigator la cer, si nu de placere.

Citeste articolul complet pe artdevivre.ro!

În articolul

Macho man sau barbatul bland: Ce fel de barbat te va face fericita?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la Cluj-Napoca
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x