Mutatul impreuna, un cosmar: 7 probleme cu care te vei confrunta si rezolvarile lor

Publicat pe 16.04.2013 la 18:07 Actualizat pe 16.04.2013 la 20:44

Vreti sa va mutati impreuna si ziua cea mare se apropie cu repeziciune. Inainte sa faci aceasta miscare si sa iti transformi visul in cosmar, ia in considerare problemele care pot aparea si gandeste-te la solutii. Iata cel mai des intalnite dintre ele:

1. Simti ca te sufoci

Va certati si vrei sa stai un pic singura - dar nu ai unde! Solutia este sa stabilesti cu el de la inceput un sistem prin care el sa te lase sa reflecti asupra discutiilor aprinse de una singura - fie pleaca din dormitor, fie din apartament - pana ce te linistesti.

2. Trebuie sa te gandesti la viitor

Indata ce va veti muta impreuna, cei din jurul vostru (mai ales parintii) vor face aluzii la copii, casatorie, familie... e inevitabil - ei va vad ca pe un cuplu solid. Pur si simplu incearca sa te bucuri de ce ai acum, de pasul mare pe care l-ai facut deja (mutatul impreuna) si ignora sfaturile "intelepte" ale familiei.

3. Nu mai esti independenta

In prima seara dupa ce ati primit cheile apartamentului realizezi ca nu mai esti singura. Viata ta este viata voastra de acum incolo si orice decizie pe care o ei va trebui sa fie aprobata si de el. Intelege ca nu ii apartii doar lui si ca nevoia de a te vedea cu prietenii tai si de a te dezvolta personal nu e gresita. Daca inainte iti faceai timp pentru el, acum fa-ti timp pentru ei!

4. Fiecare isi vede caminul altfel

Tu iti lasi lucrurile peste tot, iti place acest haos organizat, in timp ce el ordoneaza toate albumele alfabetic si are un loc bine stabilit pentru fiecare lucru. Chiar daca aveti divergente cand vine vorba despre cum ar trebui sa arate caminul vostru, acestea se pot rezolva odata ce discutati despre ele.

5. Doua versiuni diferite despre casa perfecta

El vrea un spatiu alb, minimalist, tu vrei un interior retro, colorat. Inainte sa te apuci de decorat, tine cont de faptul ca el nu se va simti niciodata bine intr-o casa cu pereti rosii si canapea roz. Incearca sa ajungi la un compromis: uitati-va impreuna la scheme de culoare sau pe Internet pentru inspiratie.

6. Mobila lui, mobila ta

Daca va mutati intr-un apartament nemobilat, el va dori sa isi aduca biroul preferat si fotoliile puf iar tu canapeaua si biblioteca. Pentru ca piesele sa aiba un consens, incearca sa le schimbi fetele sau convinge-l sa le puneti in camere diferite.

7. Cine plateste

Odata ce va mutati, cheltuielile vor fi comune, dar nu si salariile - mai ales daca unul e platit mai bine decat celalalt. Diferenta dintre salarii, modul cum sunt investiti banii in casa, echilibrul financiar - toate acestea pot duce la tensiuni. Ca sa eviti o cearta, propune-i sa va opriti fiecare un procent din salariu, bani cu care sa platiti chiria, intretinerea, etc.

foto: sheknows.com

În articolul

Mutatul impreuna, un cosmar: 7 probleme cu care te vei confrunta si rezolvarile lor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x