Noile reguli ale iubirii: Biblia intalnirilor din anii 90 se intoarce cu noi tips-uri pentru Facebook si Twitter

Publicat pe 08.01.2013 la 18:47 Actualizat pe 08.01.2013 la 17:36

Noile reguli ale iubirii

In 1995 Sherrie Schneider si Ellen Fein au scris o biblie a intalnirilor numita The Rules/ Regulile, ce a devenit imediat un bestseller.
Femeile joaca dur au parte de barbatul dorit, pe cand cele care se arata interesate, nu.
Cartea a fost tradusa in 27 de limbi si a ajutat generatii intregi de femei sa isi gaseasca Printul.

Insa de atunci multe lucruri s-au schimbat. Retelele de socializare au revolutionat peisajul intalnirilor. Acum, este mai complicat ca niciodata sa iti manageriezi viata personala. Care sunt Regulile Erei Digitale?

Niciodata nu scrie un mail sau un mesaj pe Facebook unui barbat

In prima carte se spunea ca niciodata o femeie nu trebuie sa ia initiativa si sa vorbeasca prima cu un barbat. Sa nu-i spuna nici macar un inocent „Buna” ori sa il intrebe „Ce ora este?”

Aceleasi reguli se aplica si in Era Digitala. Asa ca NICIODATA nu cere unui barbat o intalnire, fie ca este pe Facebook sau Mess.

O femeie nu ar trebui sa faca absolut nimic pentru a incepe o relatie.
Veti spune: „Ce se poate intampla mai rau decat sa spuna NU”?
Gresit! Ceea ce se poate intampla mai rau este sa spuna „DA”, sa iesiti impreuna, lasandu-te sa crezi ca esti intr-o relatie pentru ca mai apoi sa te paraseasca inainte sa-ti dai seama pentru femeia pe care o place cu adevarat – probabil una care a urmat REGULILE.

Asteapta cel putin patru ore inainte de a raspunde unui text

Asta daca esti adolescenta sau la 20 de ani. Cu cat esti insa mai in varsta, cu atat ar trebui sa astepti mai mult. O femeie de 30 de ani ar trebui sa astepte 12 ore, una de 40 o zi. Aceste reguli nu includ weekend-urile, de vineri de la ora 18:00 pana sambata la ora 18:00.

Pentru cele care vor sa urmeze REGULILE, weekend-urile sunt perioade in care nu ar trebui sa raspunda. In week-end esti ocupata, de aceea esti de negasit.

Pe mess nu ar trebui NICIODATA sa scrii doua randuri, iar el doar un rand.
Raspunde tot timpul cu mai putine cuvinte decat foloseste el, altfel vei parea disperata.

Nu raspunde dupa miezul noptii

O parte a acestor reguli este despre a invata barbatii sa te respecte – si asta inseamna sa stabilesti granite.

Nu ar trebui sa raspunzi telefoanelor sau mesajelor dupa miezul noptii, deoarece esti ocupata, iti faci somnul de frumusete sau stii ce? Nu este treaba nimanui ce faci dupa acea ora. Daca un barbat care te suna dupa miezul noptii stii sigur ce vrea si poate ca a mai trimis acelasi mesaj la inca zece.

O femeie ar trebui sa se iubeasca atat de mult incat sa nu se lase subevaluata.

Nu raspunde rapind unui e-mail

Da mailuri doar daca este necesar. E-mailurile pot fi periculoase.

Mesajele lungi sau dese nu sunt binevenite. Mesajele scrise, telefoanele sau conversatiile pe Skype nu ar trebui sa dureze mai mult de 15 minute – iar tu ar trebui sa fii cea care sa o incheie. De ce? Ca sa il faci sa vrea mai mult.

Regulile Facebook

Pe aceasta retea de socializare le permiti oamenilor sa intre in lumea ta – si asta inseamna ca ei vor stii ce faci la fiecare pas.

Regulile sunt insa sa fii evaziva. Niciodata nu trimite o cerere de prietenie unui barbat care iti place. Va stii ca esti interesata de el si orice provocare va disparea. Asteapta intre 24 si 48 de ore sa dai accept unei cereri venite de la el si NICIODATA nu da like atunci cand isi updateaza statusul.

Afiseaza cat mai putine lucruri despre tine.

O greseala pe care o fac multe femei este sa isi updateze in mod constant status-ul. Nu este necesar sa spui intregii lumi – inclusiv potentialilor pretendenti despre rutina ta zilnica. Tine minte: viata ta este ocupata si fabuloasa!

Fii atenta la statusul relatiei. Daca esti singura, sterge acest lucru din status – nu este treaba nimanui.

Daca iesi cu cineva, nu posta imediat „intr-o relatie” sau sa iti pui ca o poza in care apareti amandoi inainte ca el sa faca acest lucru.

Da unfriend sau blocheaza-i accesul, mai ales daca relatia s-a terminat. Unii vor sa ramana prieteni pe Facebook, insa nu este recomandat sa pastrezi conexiunea cu un ex. Este mult prea dureros si iti da sperante false atunci cand ar trebui sa mergi mai departe.

Regulile dating-ului online

Unele femei au o problema in ceea ce priveste intalnirile online, deoarece gasesc aceasta idee ca fiind stanjenitoare. In ziua de astazi mii de femei isi intalnesc sotii online si nu este deloc periculos daca o faci asa cum trebuie.

Exista doua greseli pe care le poti face. Prima este sa nu incerci. A doua este sa scrii tu prima. Fa-ti profilul scurt si „dulce”. Concentreaza-te asupra detaliilor de suprafata cum ar fi profesia, hobbiurile, filmele si mancarea preferata.

Tine minte, „Mai putin inseamna mai mult”, iar majoritatea barbatilor se vor uita la fotografii sarind peste continut.

Ignora toate acele emoticoane care fac cu ochiul scot limba etc. – ele sunt echivalentul unei persoane care se uita la tine intr-un bar sau la o petrecere faca insa a se apropia. Daca un barbat nu isi poate face o mica introducere, este foarte probabil ca nu o sa-ti ceara nici macar o intalnire.

Vei vrea sa treci cat mai repede din zona online in zona realitatii. Ar trebui insa sa astepti cel putin patru ore inainte de a-i raspunde unui mesaj, iar daca ai 30 de ani sau mai mult, asteapta o zi.

Cum faci fata unei respingeri

Un ex poate anunta ca s-a despartit pe Facebook sau ca este in sfarsit singur pe Twitter. Iti poate aduce umilire in public care se va adauga suferintei private.

Nu posta NICIODATA texte in care sa arati ca esti suparata. Cea mai buna miscare a ta este sa nu faci nimic. Da unfriend, unfollow, block sau delete. Cea mai buna miscare sa treci peste este sa incepi sa te intalnesti cu altcineva imediat dupa despartire. Adica in aceeasi seara sau in ziua imediat urmatoare – nu la o luna distanta.

Sa ai inima franta va ajuta, deoarece fiind atat de mult implicata emotional cu un ex asta va insemna ca nu vei da multa atentie noului venit – iar pentru el, fiecare incercare va fi o provocare.

Asa ca, daca tocmai ai fost parasita, nu fii trista sau suparata. Mergi si intalneste-te cu cineva si mai bun.

În articolul

Noile reguli ale iubirii: Biblia intalnirilor din anii 90 se intoarce cu noi tips-uri pentru Facebook si Twitter

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x