Popularitatea: un lucru dificil pentru unii copii

Publicat pe 18.02.2011 la 18:27 Actualizat pe 18.02.2011 la 18:29

Stim ca in viata de zi cu ziua reusitele tale depind si de oamenii cu care te inconjori, de cat de placut reusesti sa te faci sau daca reusesti sa iti transmiti in mod eficient ideile. Cele mai multe abilidati pe care le avem la varsta adulta au fost dobandite inca din copilarie, o varsta importanta care ne-a definit intr-o mare masura.

Insa nu toata lumea are parte de un start bun. Unii copii intampina reale dificultati in stabilirea unor relatii de prietenie. Acest lucru se datoreaza in cele mai multe cazuri incapacitatii de a comunica eficient la nivel non-verbal.


Astfel, desi ei incearca sa se integreze sau sa se joace cu alti copii, printr-un comportament rigid sau un mod de a vorbi pe un ton anume, ei pot fi respinsi. Orice parinte isi dorecte ca puiul lor sa fie placut de alti copii, sa fie chemat la petreceri, sa se bucure de compania lor si fiecare copil, chiar daca neaga acest lucru, isi doreste sa aiba prieteni.


A fi popular nu este insa doar o competitie in care sa dovedeasca faptul ca pot castiga simpatia altora, ci reprezinta chiar un mod de supravietuire in societate. Uneori lucrurile ajung intr-un punct in care pare aproape imposibil de a ajuta copilul sa se integreze intr-un grup in care nimeni nu il doreste, solutia fiind, nu de putine ori, schimbarea mediului, aducerea acestuia intr-un colectiv nou unde poate sa o ia de la zero.


Unii copii dau dovada de o anumita maturitate inca de la o varsta frageda, facandu-le mai mare placere sa socializeze cu adultii decat cu alti copii de varsta lor. Momentul in care parintii incep sa se ingrijoreze este acela in care ei merg la granita, apoi la scoala si adultii observa ca in continuare copilul nu se inconjoara de alti copii, este retras si nu are prieteni.


Copilul trebuie observat pentru a afla motivul pentru care ceilalti nu il plac. Unii parinti adopta o atitudine defensiva prin care dau vina pe ceilalti pentru problemele copilului lor. Intr-adevar, sunt si cazuri in care un copil rautacios isi poate forma un grup de sustinatori si apoi sa tachineze pe un altul, fara un motiv anume.


Daca aceasta este problema, inseamna ca este una exterioara ce poate fi rezolvata. Daca insa copilul nu are prieteni pentru ca el insusi nu stie sa comunice cu alti copii, atunci situatia necesita atentie si consiliere.


La fel cum unii copii sunt ajutati in problemele academice pe care le pot avea, cele de ordin social sunt la fel de importante.


Foto: listeningear.com

În articolul

Popularitatea: un lucru dificil pentru unii copii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x