Promisiuni pe care le vor incalca viitoarele mamici (II)

Publicat pe 22.04.2011 la 18:15 Actualizat pe 22.04.2011 la 18:19

Inainte de a deveni parinti, avem in minte reguli de crestere si educare a celui mic, pe care cei mai multi ni-l imaginam a fi cel mai cuminte si ascultator copil. Realitatea este insa ca lucrurile nu stau mereu asa cum vrem noi si ne vom intalni cu imprevizibilul, iar multe dintre planuri ne vor fi date peste cap. Este bine sa avem o anumita viziune asupra modului in care vrem sa decurga anumite lucruri, insa trebuie pastrata o doza de flexibilitate, pentru ca anumite situatii vor cere schimbari.

Nu voi lasa copilul sa doarma in pat cu noi

Un subiect intens dezbatut de parinti este cel al dormitului in acelasi pat, multi avand pareri foarte hotarate. Unii se tem din cauza anumitor motive de siguranta, in timp ce altii isi doresc ca cei mici sa fie independenti cat mai devreme. Indiferent de motive, parintii se razgandesc de cele mai multe ori atunci cand se naste copilul.


Posibil sa se tina de promisiunea pe care si-au facut-o ca cei mici sa nu le invadeze dormitorul, insa pot avea scaperi ocazionale in care cei mici vor adormi in pat cu parintii. In orice caz, este mai benefic ca parintii ca nu isi faca prea multe promisiuni care sa contina cuvantul "niciodata" pentru ca vor fi surprinsi cate compromisuri vor trebui sa faca.


Nu ii voi da suzeta, in special dupa varsta de un an


Discutiile despre suzete, alaptat si biberoane duc mereu la controverse. Sunt voci care sustin ca suzeta nu este cel mai indicat lucru si ca mai mult ii dauneaza decat sa ajute bebelusul. Cu toate acestea, uneori parintii nu stiu cum sa-si mai linisteasca bebelusul si apeleaza la o suzeta, iar cand vine timpul sa renunte la ea, descopera ca nu este atat de simplu sa te tii de un calendar.


Copilul meu nu va face mofturi la masa


Daca ai vazut vreodata o mama a doi copii care ii pregateste unuia o crema de banane cu lapte, in timp ce celalalt mananca linistit spaghetele cu carne, probabil ti-ai spus ca nu ii vei permite copilului tau sa faca astfel de mofturi in ce priveste mancarea.


Atunci cand vine vorba de masa, copilul va trebui sa manance ce i se da si nu altceva. In principiu, majoritatea mamelor nu isi lasa copiii sa manance ce vor, tot timpul. Daca ar fi asa, cei mici ar fi foarte fericiti cu ciocolata, cereale, pizza si cartofi prajiti. Cu toate acestea, cand cel mic refuza sa manance un anumit aliment, vei descoperi ca nu este atat de simplu sa il convingi sa te asculte si nici mancatul cu forta nu este o solutie.


Citeste si partea I!


Foto: annpleshettemurphy.com

În articolul

Promisiuni pe care le vor incalca viitoarele mamici (II)

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x