• MIERCURI, 06 IULIE 2016

  Reguli de aur pentru mame, în relaţia cu copiii lor

   Hepta

  Copilul, când apare pe lume, nu are ataşat un “manual de creştere”, pentru ca el să ajungă adultul perfect. Fie că e vorba de de băieţi sau fete, visul părinţilor este ca ei să fie siguri pe ei, puternici, independenţi, fericiti, în stare să înfrunte cele mai aprige situaţii. Iar fericirea vine şi din încrederea pe care o ai în familia ta. Psihologii spun că există nişte reguli de urmat.

  1. Nu râde niciodată de el
  Fiul sau fiica ta trebuie să aibă încredere în tine, să-ţi poată împărtăşi orice, fără teamă de a fi ironizat(a) sau de a deveni subiect de distracţie în familie. Nu-i trăda încrederea, da-i sfaturi cu seriozitate, oricât de copilărească ţi se pare povestea pe care ţi-o spune.

  2. Răspunde-i oricărei întrebări
  Chiar dacă ai alte treburi urgente sau nu eşti în cea mai veselă dispoziţie, nu-i răspunde niciodată cu “O să înţelegi asta când vei creşte” sau că nu e o întrebare potrivită pentru cineva de vârsta lui. Dacă nu ştii răspunsul sau trebuie să te gândeşti ce să-i spui că să înţeleagă, documentează-te şi vorbeşte cu copilul deschis apoi.

  3. Cere-i sfatul atunci când e vorba de luat decizii
  Chiar dacă tu ştii deja ce e de făcut într-o situaţie cu care v-aţi confruntat, cere-i şi lui opinia, fă-l să simtă că este un membru important al familiei şi că are un cuvânt de spus. Aşa îi demonstrezi copilului că ai încredere în el şi că-l respecţi şi, la rândul lui, va şti să ia decizii când va fi cazul.

  4. Laudă-l atunci când e cazul
  Atunci când are o realizare, nu fi zgârcită cu laudele şi complimentele, chiar dacă ce a reuşit el să facă nu e tocmai perfect. Va capătă încredere în forţele proprii pas cu pas, nu-l ajută cu nimic dacă-i spui: “Frumoasă pictură, dar Ionescu a desenat mai bine ca tine”.

  5. Nu ceda ispitei de a-i reproşa “Ţi-am zis că aşa o să se întâmple”
  Chiar dacă vorbele îţi stau pe vârful buzelor, nu mai bagă cuţitul în rana. Nu eşti în competiţie cu el, eşti un adult cu experienţă, era previzibil să ai dreptate în privinţa unor consecinţe care pot apărea. Evident, şi fără să-i atragi atenţia, copilul îşi va da seama singur că ai avut dreptate.

  6. Nu-i face educaţie în public
  Oricât de tare ar fi greşit, nu-l mustrului şi nu-i da sfaturi de faţă cu lumea. Îi poţi explică acasă, între patru ochi, ce e de făcut într-o atare situaţie. Formează o echipa cu copilul tău, iar pentru asta, încrederea unui în celălalt trebuie să fie de neclintit.

  COMENTARII

  11 lucruri banale pe care bărbații le găsesc neatrăgătoare la o femeie

  acum 20 zile

  Uneori femeile fac tot ce le stă în putință pentru a atrage bărbații , însă ar fi surprinse să afle că uneori acțiunile și comportamentul lor pot avea un efect invers. De fapt, s-ar putea să nici nu-ți dai seama că te comporți ciudat în încercarea de a-l atrage lângă tine.

  De ce înșală femeile? Întrebarea milenară care abia ACUM și-a găsit răspunsul!

  acum 30 zile

  Care sunt motivele care o fac pe femeie sa atenteze la ”fructul oprit!”

  Dacă o iubeşti cu adevarat, NU O DISTRUGE! Toţi bărbaţii ar trebui să citească asta!

  acum 32 zile

  „Dacă am iubit vreodată o femeie, cu cât am iubit-o mai mult, cu atât mi-am dorit mai mult să o fac să sufere. Frida a fost victima acestei atitudini a mea dezgustătoare.” – Diego Rivera

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Observator.TV


  Top stiri
  Happy Day
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Vlad Gherman este “Don Apetit”! De luni până miercuri, de la ora 12.30
  Citește mai mult... »