Secretul cuplurilor in care partenerii sunt foarte diferiti

Publicat pe 01.12.2010 la 11:16 Actualizat pe 01.12.2010 la 11:24

Se spune ca opusele se atrag, dar intr-o relatie de lunga durata, parerile diferite se pot transforma destul de usor in motive de conflict. Motivele pentru care cei doi nu se pot pune de acord pot fi numeroase: bani, religie, opinie politica, valori morale si lista poate continua. Dar se pot aplana aceste diferente?

De multe ori, a avea pareri opuse este ceea ce poate crea foarte mult conflict, dar la inceputul relatiei, cand iubirea este oarba, cuplurile cred ca nu va conta. Opiniile contrare care sunt cel mai greu de depasit sunt cele care ne pun la indoiala setul de valori dupa care suntem formati.

Aceastea sunt atat de puternic inradacinate in felul nostru de a fi incat ne asteptam pur si simplu ca ceilalti sa aiba o perspective similara cu a noastra. Oricat de tentant ar fi insa sa incercam sa ne schimbam partenerul, nu este cel mai indicat lucru intr-un cuplu. Este foarte important ca cei doi sa fie sinceri unul cu celalalt si sa isi accepte diferentele.

2010/12/01//154559-feet.jpg

Cand un cuplu are gusturi atat de diferite, cum pot face relatia sa functioneze? Secretul este ca fiecare sa descopere de ce are o anumita atitudine si daca ea este intr-adevar justificata. Acesta este momentul in care incepem sa vedem cat de strans legata este de sistemul nostru de valori.

Intrebari ca "Ce fel de persoana cred eu ca este una care nu crede in Dumnezeu?"(in cazul diferentelor de religie) sau "Ce fel de parinte poate fi cineva foarte chestuitor?" (in cazul in care diferentele sunt legate de bani). Raspunsurile la astfel de intrebari ne fac sa vedem ce lucruri negative le asociem cu felul diferit de a fi al celuilalt si sa incercam sa ne dam seama daca parerea intr-adevar ne apartine noua sau este ceva impartartasit de familia noastra, de societate.

Un sfat util este acela ca cei doi sa faca tot posibilul pentru a se pune in locul celuilalt si a-i intelege punctual de vedere. Compromisul vine cel mai firesc prin empatie, iar intelegerea este posibila atunci cand partenerii pot accepta faptul ca nu gandesc la fel in ceea ce priveste anumite chestiuni. Cu toate acestea, exista limite, iar intelegerea nu poate fi nelimitata. Trebuie gasit un compromis care sa va faca pe ambii fericiti.

Foto: douglasbeaton.com

womanaroundtown.com

În articolul

Secretul cuplurilor in care partenerii sunt foarte diferiti

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 mai 2024. Racii pot avea parte de câștiguri financiare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
9 judeţe, sub avertizări meteo cod galben şi portocaliu de vijelii. Vreme severă până vineri seară
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Catine
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
useit.ro
O structură misterioasă de lângă Piramidele din Giza a nedumerit experții. Anomaliile detectate pot rescrie istoria
as.ro
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: „E un exemplu”
MediCOOL
Băuturi pentru memorie. Cum pot îmbunătăți această funcție a creierului
Spynews
Crimă oribilă în Capitală, comisă de un băiat în vârstă de 16 ani şi amicul său. Au omorât un om în bătaie, în Crângași: "I-au dat cu bâta"
DeParinti
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
MediCOOL
Simptomele cancerului pulmonar. 10 semne pe care nu trebuie să le ignori
HelloTaste
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă
x