Sfaturi pentru parintii care impart patul cu bebelusii

Publicat pe 09.03.2011 la 17:48 Actualizat pe 09.03.2011 la 17:52

Studii recente par sa incheie vechea disputa intre cei care considera ca este bine sa dormi in acelasi pat cu bebelusul si cei care ii plaseaza in alta camera unde sunt lasati sa planga singuri uneori. A lasa bebelusul sa se linisteasca singur nu este doar o experienta emotionala traumatica, dar le poate afecta creierul inca in dezvoltare. Nivelul de hormoni ai stresului, numiti cortizol creste destul de mult, devenind toxic pentru cei mici.

Nu toata lumea este de acord cu dormitul in acelasi pat cu cel mic, insa foarte multe mame isi schimba parerea dupa ce nasc. De altfel, este si natural ca mama sa isi doreasca sa fie in mod constant alaturi de puiul ei, iar faptul ca dorm separat este de fapt un obicei relativ nou in istoria oamenilor. Atata timp cat sunt urmate anumite precautii, patul parintilor poate fi la fel de sigur ca un patut pentru bebelusi.


Nu dormi niciodata cu cel mic pe o suprafata moale


Acest lucru inseamna ca trebuie sa eviti sa adormi cu el pe canapele, paturi foarte pufoase saltele pneumatica sau cu apa. Nu folosi lenjerie pufoasa si pernute. Cel mai mare risc este sufocarea, fie atunci cand dorm cu parintii sau in patutul lor.


Nu lasa bebelusul sa doarma cu alti copii mai mici, fumatori sau persoane in stare de ebrietate


Copilul este cel mai in siguranta langa o persoana responsabila, nefumatoare, de preferat chiar mama lui. Poti opta pentru un patut la acelasi nivel cu patul vostru, astfel incat copilul sa aiba spatiul lui separat, insa sa fie foarte aproape de parintii sai.


Bucura-te de apropierea pe care o stabilesti cu cel mic


Unul dintre marile avantaje ale dormitului cu bebelusul tau este posibilitatea de a putea fi alaturi de el ori de cate ori este nevoie pe timpul noptii si de a-i oferi siguranta ca este protejat in permanenta. Mai multe studii au aratat faptul ca acest obicei reduce dispozitia catre depresie, dezvoltarea lor emotionala fiind mai lipsita de stres.


Foto: papiblogger.com

În articolul

Sfaturi pentru parintii care impart patul cu bebelusii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x