Sunteti pregatiti sa lasati copiii singuri acasa?

Publicat pe 03.08.2010 la 16:33

Pe masura ce copilul tau creste, e posibil sa te intrebi la un moment dat care este varsta la care il poti lasa singur acasa. Sunt cateva lucruri pe care le poti lua in considerare pentru a-ti fi mai usor sa iei o astfel de decizie:

Cat de matur este copilul

Este impulsiv? Devine agitat la gandul ca va fi singur pentru o zi sau doua? Atunci nu este o idee prea buna sa faci acest pas. Gandeste-te daca este capabil sa urmeze niste reguli atunci cand sunteti plecati si daca te poti baza pe el ca le va urma atunci cand nu este supravegheat.

Ai putea incepe cu plecari scurte de 30 minute, apoi o ora, cateva ore, crescand treptat numarul de ore in care este lasat singur.

Gandeste-te la toate optiunile

Pe masura ce explorezi ideea de a-ti lasa copilul singur acasa, ia in considerare toate optiunile. Pentru multe familii, o combinatie de mai multe aranjamente e cel mai sigur pariu. A stabili un prgram cu un alt parinte ar putea fi o idee buna. Uneri poti avea tu grija de copilul lor, iar ei de al tau cand e nevoie. Poti de asemenea sa il inscrii la niste cursuri pentru a avea tot felul de activitati, sau poti sa il lasi sa cheme un prieten la el, daca il cunosti si ai incredere.

Ia-ti masuri de siguranta

- fii sigura ca i-ai lasat numarul de telefon la care sa te contacteze dar si numarul de la urgente, explica-i in ce situatii sa il foloseasca.

- discuta clar despre cui ii poate da drumul la usa si care sunt pericolele daca se intoarce de la scoala si gaseste usa deschisa de exemplu.

- Asigura-te ca in caz de incendiu stie cum sa iasa cel mai repede din casa.

- Ar fi util sa urmeze un curs de prim ajutor pentru a se descurca in caz de urgente, in special daca il lasi acasa cu un frate mai mic.

Vezi si Antena 1

sursa foto: montgomery.com

În articolul

Sunteti pregatiti sa lasati copiii singuri acasa?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x