Viața de cuplu după nașterea copilului. Lucruri pe care nimeni nu ți le spune

Publicat pe 26.03.2014 la 12:00 Actualizat pe 26.03.2014 la 13:07

Nașterea unui copil este unul dintre cele mai frumoase, dacă nu cel mai important lucru din viața unui cuplu. Cu toate acestea, înainte de a fi părinți, cei doi sunt iubiți și parteneri de viață, iar acest lucru, deși va fi pe un loc secund cqt timp copilul este un bebeluș, în timp lucrurile se redresează.

Nașterea unui copil este unul dintre cele mai frumoase, dacă nu cel mai important lucru din viața unui cuplu. Cu toate acestea, înainte de a fi părinți, cei doi sunt iubiți și parteneri de viață, iar acest lucru, deși va fi pe un loc secund cqt timp copilul este un bebeluș, în timp lucrurile se redresează. Însă atunci cqnd vei încerca să reluați viața sexuală de înainte, ați putea descoperi că lucrurile nu sunt atât de simple, mai ales că anumite probleme te vor lua prin surprindere:

Este posibil ca prima dată când vei face dragoste din nou cu soțul tău, lucrurile să nu decurgă prea bine

Dacă ai avut o naștere naturală fără probleme, medicul îți va spune că poți să te iubesti în voie cu partenerul după cele șase săptămâni de refacere de la naștere. Deși ai mai făcut acest lucru de multe ori, iar copilul este o dovadă vie a acestui lucru, este posibil ca reluarea vieții sexale să îți dea mari emoții. Nașterea naturală, oricât de dureroasa, este ceva miraculos și multe femei blochează sau uită o parte din aspectele neplăcute ale întregului proces. Însă imediat după naștere unele lucruri îți sunt destul de bine întipărite în minte și ar putea dura ceva timp până când nu vei mai asocia anumite părți ale corpului cu durerea sau teama.

Sexul nu te va mai interesa la fel de mult ca înainte

Acest lucru nu este valabil în cazul tuturor femeilor, există bineînțeles și excepții, însă de regulă lucrurile nu revin la normal timp de câteva luni. În primul rând proaspăta mămică are în grija sa un pui de om de care trebuie să se ocupe non-stop, iar acest lucru este mai obositor decqt poate te-ai aștepta. Pe lângă acest lucru mai există alergatul la medic ori de cqte ori ceva pare în neregulă, sterilizarea de biberoane, cărți despre creșterea copilului citit, dar și haine de spalat și alte treburi gospodarești. Poate ai parte de o dădacă si o menajeră care te ajută să faci față mai bine situației, însă în cele mai multe cazuri mămicile sunt prea epuizate pentru a se mai gqndi la sex.

La polul opus: te-ai putea simți ca o zeiță

Ai creat un om, din carnea și sângele tău, iar acest lucru este pe cât de firesc, pe atât de miraculos. Unele femei se simt mai atrăgătoare și puternice ca oricând: sânii lor sunt superbi, părul le este des și strălucitor și se simt mândre de faptul că au trecut prin cea mai dificilă și minunată experiență din viața lor. Această combinație de circumstanțe benefice le pot da o încredere surprinzătoare, dar și un libido destul de crescut anumitor femei. Poate te vei numără și tu printre puținele norocoase.

Alăptatul nu te protejează de o nouă sarcină

Acest mit este destul de răspândit și nu de puține ori apariția unei noi sarcini la scurt timp după nașterea bebelușului are de-a face cu faptul că femeile cred că alăptarea le protejează de o nouă concepție. Într-adevăr femeile care alăptează pot să nu mentrueze timp de câteva luni, însă acest lucru nu înseamnă că ovulația nu are loc atunci când alăptezi, în special când suplimentezi alăptarea naturală cu lapte praf.

Probabil vei fi critică față de felul în care arăți, dar partenerul tău te va găsi foarte atrăgătoare

Femeile sunt destul de îngrijorate în ceea ce priveste recuperea după sarcină și revenirea la formele de odinioară. Nu uita însă că pentru partenerul tău ești aceeași femeie de care s-a îndrăgostit, însă acum ești și mama copilului său. Ai mai multă încredere în tine și în felul în care arăți și dă-ți timp în ceea ce privește scăderea în greutate. Bărbații nu observă toate mici defectele pe care femeile le analizează în oglindă ore în șir.

Instictul matern este mai puternic decât nevoile sexuale

Sunteți singuri în sfârșit, copilul doarme în pătuțul său și sinteți gata să încingeți atmosfera. Însă auzi un mic scâncet din camera alăturată și tot cheful de amor dispare. Indiferent cât de mult ai încerca, nu vei reuși să blochezi dorința de a întrerupe orice faci și a alerga la pruncul tău. Instinctele tale materne pun stăpânire pe tine și nu prea ai ce face în acest sens. Mai mult, avansurile partenerului tău te pot enerva la culme. Tu ești obosită, stresată iar hormonii nu îți dau deloc pace și faptul că el are chef de sex te-ar putea irita.

Nu vei suporta ca sânii să-ți fie atinși

Aceasta este una dintre cele mai proaste glume pe care mama natură le-o face femeilor. După naștere sqnii tăi vor fi plini și frumoși, vei deborda de senzualitate, însă la cea mai mică atingere din partea partenerului cel mai probabil vei răspunde într-un mod neplăcut. timp de câteva luni după naștere, sânii sunt foarte sensibili și dureroși.

Sexul ar putea fi dureros

Chiar dacă libidoul tău este destul de crescut, hormonii post-partum nu prea lucrează în favoarea ta. Nivelu scăzut de estrogen poate cauza ca pereții vaginali să fie destul de uscați. Acest lucru este cât se poate natural; nu trebuie să te panichezi că ai devenit frigidă în doar câteva luni. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să apelezi la un lubrifiant pe bază de apă și să nu te stresezi foarte mult. Nivelul de hormoni se va echilibra și lucrurile vor reveni la normal.

Foto: hepta.ro


În articolul

Viața de cuplu după nașterea copilului. Lucruri pe care nimeni nu ți le spune

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 22 mai 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Bătaie în Parlament. Dan Vîlceanu, acuzat că l-a lovit cu genunchiul în nas pe Florin Roman. VIDEO
a1.ro
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
HelloTaste.ro
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Catine
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
useit.ro
Cele „câteva momente de glorie” care au dus la „8 ani de durere” pentru Elon Musk. Ce a pățit miliardarul
as.ro
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
MediCOOL
Plante medicinale pentru sănătatea creierului. De ce pot îmbunătăți funcțiile cognitive
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
DeParinti
Terci cu banane și căpșuni. Un mic dejun potrivit pentru orice copil
MediCOOL
Simptomele de menopauză: când începe tranziția și cum se manifestă
HelloTaste
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
x