5 exercitii usoare pentru tonifierea coapselor

Publicat pe 16.09.2010 la 12:40 Actualizat pe 16.09.2010 la 13:22

Chiar daca primul instinct dupa ce ai acumulat cateva kilograme este sa te apuci de o cura de slabire cat mai drastica, trebuie sa stii ca asta nu-ti va rezolva nici pe departe problema. Asa cum bine se stie, gimnastica reprezinta un factor important in orice program de slabit si doar asa poti fi sigura ca silueta ta va avea o forma armonioasa.


Marius Grancea, instructor de fitness la Berry Fitness & Spa, propune un set de exercitii eficiente ce pot fi executate foarte usor si acasa. Cel mai important lucru este sa nu renunti dupa prima incercare sau sa consideri febra musculara o pedeapsa pe care, dupa ce ai ispasit-o, incerci sa n-o repeti. Persoanele sedentare, in special, vor avea febra musculara atunci cand vor incepe un antrenament regulat insa aceasta senzatie va disparea in cateva zile.


Conform expertilor, coapsele sunt cele mai expuse zone, atat la aparitia celulitei, vergeturilor, dar si la orice urmare neplacuta cauzata de fluctuatiile de greutate. Cu putin efort si multa vointa iti poti tonifia muschii si poti scapa de grasime fara sa-ti pui sanatatea in pericol incercand tot felul de diete bazate numai pe promisiuni.

Exercitii


Marius Grancea, instructor de fitness, prezinta cateva exercitii concepute pentru exersarea musculaturii de la nivelul coapselor.

1a/1b – Stand departat, cu bratele langa corp, lasa-te in jos mentinand spatele drept si bratele bine intinse spre inainte. Genunchii trebuie sa fie indoiti pentru ca bazinul sa mentina intreaga greutate a corpului. Se recomanda doua serii a cate 10 repetari.


2a/2b - Mainile pe sold, piciorul drept indoit, iar piciorul stang intins bine spre inapoi, pe varf. Lasa-te usor in jos, astfel incat sa indoi genunchii si sa depui efort pe coapse. Pentru un echilibru mai bun, mainile raman in sold. Se fac 10 repetari pe ambele picioare.


3a/3b – Este nevoie de un step (scara mica), in lipsa lui poti utiliza un scaunel mic nu foarte inalt. Pozitia initiala pe step, piciorul drept indoit (mentine greutatea), piciorul stang intins bine spre inapoi. Ridica genunchiul piciorului liber (nu cel de pe step) si uneste-l cu bratul opus dupa care revino la pozitia initiala cu talpa pe sol. Se fac doua serii a cate 12 repetari.


4a/4b – Stand pe coate si pe genunchi, spatele drept, cu o mica aplecare a trunchiului superior, ridica piciorul si intinde-l, apoi trage calcaiul spre tine si mentine pozitia trei secunde. Este un exercitiu foarte bun pentru coapse, dar si pentru fesieri. Se fac doua serii a cate 12 repetari.


5a/5b - Stand departat, la o mica distanta de step, sari usor pe step terminand in pozitie joasa si anume, genunchii indoiti, mainile pe langa corp. Pozitia este asemanatoarea celei de schi. Se fac 10 repetari.

Citeste si Revista Felicia

Sursa foto: examiner.com

În articolul

5 exercitii usoare pentru tonifierea coapselor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 9 mai 2024. Leii construiesc relații noi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub avertizare de vreme extremă
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Catine
Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
useit.ro
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
as.ro
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: „Unele nu ştiu limita”
MediCOOL
Remedii naturale împotriva sindromului de gură uscată. Cum îl poți ameliora
Spynews
Unde este Izvorul Tămăduirii în România. Credincioșii iau apă de aici în prima vineri după Paște
DeParinti
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
HelloTaste
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
x