6 motive pentru care ar trebui sa dormi goala

Publicat pe 28.01.2013 la 15:48 Actualizat pe 28.01.2013 la 16:54

Ne-am obisnuit sa ne trantim noaptea in pat in pijamale confortabile si sa uitam de agitatia de peste zi. Expertii spun totusi ca am avea parte de un somn mai odihnitor daca am renunta de tot la haine si am dormi exact asa cum ne-a lasat Mama Natura.

1.Multe femei se confrunta cu infectii in zona vaginala, iar vina o au si hainele groase. La temperaturi inalte, hainele stramte favorizeaza infectiile. Prin urmare, daca renunti la haine noaptea, este mai putin probabil sa contractezi un virus sau o ciuperca.

2. Desi iti place sa stai la caldura in patura, medicii spun ca e mai bine sa te odihnesti intr-un mediu racoros: "In timpul somnului, temperatura corpului scade, deci sa te infofolesti noaptea vine impotriva naturii si iti creaza disconfort fara sa-ti dai seama", spune Lisa Shives, medic generalist.

3. Cu cat ti-e mai rece noaptea, cu atat organismul tau produce mai multa melatonina si hormonul cresterii, luptand impotriva imbatranirii. "Cand temperatura corpului scade, organismul produce hormonul cresterii si are o actiune regeneratoare asupra celulelor tale", spune autoarea cartii "The hormone diet", Natasha Turner.

4. Nu mai acumulezi grasime. Daca dormi goala, dormi mai bine, deci scapi de stres, reducand productia de cortizol. Nivele scazute de cortizol = zero pofte si energie mai multa.

5. Odata ce incepi sa dormi goala, vei prinde mai multa incredere in tine. "Vei simti mai intens textura cearsafurilor si adierea vantului (daca ai geamul deschis) - senzatii foarte sexy, de altfel", spune Jennifer Landa, co-autoarea cartii "The Sex Drive Solution for Women".

6. Daca dormi zilnic goala in bratele partenerului tau, vei fi mai dornica de sex si te vei simti mai apropiata de el. In astfel de momente, corpul secreta oxitocina, unul din hormonii fericirii.

foto: news.com.au

În articolul

6 motive pentru care ar trebui sa dormi goala

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 10 mai 2024. Scorpionii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Părinţii tinerilor ucişi de Vlad Pascu au răbufnit după o întrebare a judecătoarei. "Chiar nu ştiţi nimic?!"
HelloTaste.ro
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
Catine
3 zodii au noroc în dragoste săptămâna aceasta. Luna Nouă în Taur le aduce relații romantice
useit.ro
Cel mai vândut telefon Android în prima parte a anului 2024. Ce model a dominat piața
as.ro
Cristi Tănase, lovitură totală primită de la femeia care l-a ţinut la uşă, fără doi dinţi. Nu îşi poate vedea nici propria fiică
MediCOOL
Câtă sare poți consuma pe zi și cum să reduci cantitatea
Spynews
Mihai Albu, diagnosticat cu cancer! Cunoscutul designer a fost operat în urmă cu puțin timp. Primele declarații
DeParinti
Cum să previi răul de mașină la copii: de ce apare și cum poate fi combătut
MediCOOL
Semne care pot indica boli pulmonare. Cum poți evalua sănătatea plămânilor
HelloTaste
Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă
x