6 remedii naturale contra gastritei

Publicat pe 03.11.2010 la 16:38 Actualizat pe 03.11.2010 la 17:03

Gastrita este o afectiune curenta cu multiple cauze. In aceasta afecti­une este lezata mucoa­sa gastrica de procese inflamatorii, degenerative, metaplazice, alergice. Aceste leziuni pot avea o evolutie au­t­o­limitanta, ducand la cicatrizare sau, dimpotri­va, pot duce la complicatii grave reprezentate in special de he­mo­­ragii sau perforatii.

Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competen­ta in terapii complementare, insista asupra a doua aspecte: res­pectarea tratamentului prescris de medicul specialist in cazul gastritei si potentarea acestuia prin terapii complementare. Iata cateva retete.

ANASONUL

Se prepara o infuzie din 150 ml de apa clocotita la care se adauga o lingura de fructe rase de anason. Se lasa la racit, dupa care se strecoara. Din aceasta infuzie se vor bea trei cani pe zi, inainte de mesele principale.

DUDUL

Se prepara o infuzie dintr-o lingura cu frunze de dud ma­runtite si 250 ml de apa. Se beau trei cani pe zi, dupa mesele principale.

OBLIGEANA

Specialistul nostru recomanda decoctul din obligeana, care se prepara dintr-o lingura cu planta maruntita si 250 ml de apa. Se fierbe doua-trei minute, dupa care se strecoara si se bea in reprize: dimineata si seara, inainte de masa. La fel de eficient este si maceratul, care se obtine din 250 ml de apa rece in care se pune o lingura cu radacina de obligeana. Se lasa la macerat de seara pana dimineata. Se vor consuma doua cani pe zi, una dimineata si una la pranz.

ROINITA

Infuzia se obtine dintr-o lingura cu frunze la o cana de 250 ml de apa. Se acopera 20 minute. Apoi, se strecoara si se beau trei cani pe zi, dupa mesele principale.

SALCAM

Se beau doua cani pe zi, intre mese, din infuzia obtinuta din doua linguri de flori de salcam si 250 ml de apa.

ZMEUR

Se infuzeaza doua linguri de frunze uscate si 250 ml de apa. Se acopera 15 minute si se consuma doua cani pe zi, dimineata si seara.

ROL

Toate remediile propuse de doctorul Cristina Balanescu sunt recomandate in cazul gastritei hiperacide. Aceste remedii au capa­citatea de a scadea aciditatea si senzatia de balonare. De asemenea, ele scad inflamatia mucoasei care duce la aparitia durerii.

PREVENTIE

Pentru a preveni gastrita, trebuie stiuti factorii ce pot declansa boala. Iata de ce specialistul nostru va sfatuieste sa spuneti "NU" stresului si exceselor: de alcool, cafea si de tutun (mai ales pe stomacul gol).

Citeste si Jurnalul National

Sursa foto: raspberries.us

În articolul

6 remedii naturale contra gastritei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x