7 alimente care te ajută să întinerești

Publicat pe 28.09.2020 la 16:19 Actualizat pe 28.09.2020 la 16:22

Profimedia

Timpul nu iartă, el doar trece și acest lucru se vede atât în numărul de lumânări pe care le suflăm an de an și pe pielea și organismul nostru. Nimeni nu-și dorește să îmbătrânească, ne dorim veșnic tineri, veșnic zvelți și plini de viață. Femeile suferă de două ori mai puternic această schimbare creată de trecerea timpului, și cu toate că nu s-a iventat până acum elixirul vieții, s-a dovedit că unele alimente te mențin mult mai tânără.

7 alimente ale tinereții, potrivit doc.ro

Somonul

Somonul este un pește foarte gras, bogat în antioxidanți, vitamina D, coenzima Q-10 și Omega-3. Motiv pentru care pielea ta primește o extra protecție împotriva razelor UV, hidratând-o și regenerând-o. Astfel, aspectul pielii tale va fi unul sănătos și tânăr.

Cafea și vinul roșu

Două dintre lucrurile preferate ale femeilor: cafeluța de dimineața și vinul cu fetele de seara. Pe lângă proprietățiile recreeative, aceste două lichide sunt bogade într-un anumit tip de antioxidanți care reduc stresul și odată cu acesta afecțiunile pielii aduse de stres.

Ciocolata

În sfârșit un motiv suficient de bun pentru a-ți motiva cantitățile de ciocolată consumate zilnic. Da, ciocolata întinerește, dar cu măsură, pentru că în același timp îngrașă. Ciocolata neagră îmbunătățește strălucirea și aspectul pielii tale datorită antioxidanților.

Avocado

Verde, moale și sănătos, avocadoul este o sursă bogată de acizi grași, vitamine și minerale. Trei componente esențiale păstrării tinereții, cel puțin a tinereții fizice.

Ceaiul verde

Ceaiul negru este un minunat înlocuitor pentru cafeaua de dimineață, fiind și mai sănătos. Acesta îmbunătățește elesticitatea pielii. Efectele sale sunt aceleași și dacă-l bei, dar și dacă-l folosești la nivel cutanat.

Citricele

Cu toții știm că aceste fructe conțin din belșug vitamina C. Această vitamină are proprietatea de a stimula și grăbi procesul de producere a colagenului. În felul acesta se reduc cicatricile și semnele de oboseală.

Turmericul

Turmericul este extrem de bogat în antioxidant, care reduce și calmează inflamațiile, îmbunătățind în final aspectul pielii tale.

Citește și:

Despre Aloe Vera și beneficiile ei

Beneficiile consumului de leguminoase

În articolul

7 alimente care te ajută să întinerești

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Investiţie uriaşă în România. Afacerea de 88 de milioane de euro realizată de o firmă de Cehia, în Constanţa
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
Câţi copii are, de fapt, miliardarul Ion Ţiriac. Cine a ajuns să îi administreze întreaga avere fabuloasă
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x