Beneficiile consumului de leguminoase
Publicat pe 26.08.2020 la 11:23 Actualizat pe 26.08.2020 la 11:37
Leguminoasele, categorie în care se încadrează lintea, năutul, fasolea uscată, mazărea uscată și soia, sunt cunoscute pentru nutrienții importanți pe care îi oferă organismului.
Leguminoasele, categorie în care se încadrează lintea, năutul, fasolea uscată, mazărea uscată și soia, sunt cunoscute pentru nutrienții importanți pe care îi oferă organismului. Din bucătăriile de fuziune culinară, cunoaștem tempeh și tofu, specialități asiatice din fasole de soia.
Leguminoase – 3 beneficii
1.Sursă de proteine
Consumul de leguminoase aduce numeroase beneficii organismului, fiind o importantă sursă de proteine, chiar într-o cantitate mai mare decât țesuturile animale. Prin comparație, o bucată slabă de mușchi conține 22% proteine, iar soia poate ajunge și la 34% proteine. Soia și mazărea au aproximativ același scor de aminoacizi. Proteinele vegetale sunt mult mai sănătoase decât cele animale.
2.Fibre și vitamine
Leguminoasele sunt bogate în vitaminele B și E, dar și în fibre, iar fibrele contribuie la încetinirea eliberării amidonului din bob. Astfel, scade indicele glicemic și ajută la ameliorarea problemelor precum dislipidemii, diverticuloză intestinală și constipație.
3.Bogate în glucide
Aceste alimente sunt foarte bogate în glucide, oferind un mare boost de energie organismului. Leguminoasele sunt foarte sățioase și sunt recomandate în dietele de slăbit.
Lintea, năutul, fasolea, mazărea și soia sunt leguminoase ce nu ar trebui să lipsească din alimentația nimănui, fiind consumate cel puţin de 2-3 ori pe săptămână.
Sursă: farmaciata.ro
Citește și: 4 cele mai sănătoase ceaiuri și beneficiile lor Beneficiile germenilor de grâu