Activitatea fizica tine departe kilogramele nedorite

Publicat pe 15.12.2010 la 18:17 Actualizat pe 15.12.2010 la 18:19

Persoanele care au un stil de viata activ iau mai putine kilograme in plus de-a lungul timpului, beneficiile fiind vizibile mai usor la femei decat la barbati. Probabil ca nu este o surpriza faptul ca persoanele active nu se ingrasa asa usor, insa exista foarte putine lucrari stiintifice care sa sustina acest lucru.

Cele mai multe studii despre activitatea fizica si greutate s-au concentrat pe exercitii ca forma de a slabi.

Noul studiu, publicat in Journal of the American Medical Association, arata ca persoanele care sunt active inca de tinere si apoi mentin ritmul de-a lungul vietii reusesc sa tina departe kilogramele care se acumuleaza odata cu inaintarea in varsta.

Specialistii au descoperit ca, dintre 3.600 de tineri adulti din America, urmariti timp de 20 de ani, barbatii care erau activi au castigat in greutate cu 2,7 mai putine kilograme.

"Este importanta mentinerea activitatii fizice. Nu trebuie sa fie un nivel ridicat de activitate, ci trebuie sa existe miscare zilnica", a declarat dr. Arlene L. Hankinson, de la Northwestern University, Chicago.

Conform Reuters, echipa de specialisti a masurat activitatea subiectilor, precum exercitii fizice, treburi in casa, activitatile de la munca, etc. Cu ajutorul unui sistem de notare care masura intensitatea si durata efortului depus, se calculau "unitatile exercitiilor efectuate".

In general, se recomanda efectuarea a 30 de minute de exercitii moderate, timp de cel putin cinci zile pe saptamana.

La studiu au participat 3.554 barbati si femei cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani la mijlocul anilor '80. Timp de 20 de ani, aceste persoane au raportat in mod periodic tipul de activitati efectuate.

Barbatii care faceau 30 de minute de exercitii, timp de cinci zile pe saptamana, au castigat in greutate cu 2,7 kilograme mai putin decat cei care nu faceau acest lucru. Femeile active s-au ingrasat de-a lungul timpului cu 4,5 kilograme mai putin decat cele sedentare.

"Ar trebui sa gasim o activitate care sa ne placa si de care sa ne tinem. Dar trebuie sa fim atenti si la alegerile pe care le facem zi de zi. Mergi pe jos pana la magazin, urci scarile in loc sa iei liftul, iti parchezi masina mai departe de casa?", a explicat Hankinson.

Citeste si Intact News

Sursa foto: ccgcareers.com

În articolul

Activitatea fizica tine departe kilogramele nedorite

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x