Ai stat prea mult la plaja? Uite cum sa iti tratezi arsurile solare!

Publicat pe 16.05.2013 la 13:40 Actualizat pe 29.07.2016 la 14:01

Dupa o zi de stat la plaja, te poti trezi cu pielea rosie, iar mai tarziu, vei simti primele mancarimi. Acestea sunt simptomele arsurilor solare, provocate de razele puternice ale soarelui. Iata ce trebuie sa faci pentru a evita descuamarea si iritatiile.

Dupa o zi de stat la plaja, te poti trezi cu pielea rosie, iar mai tarziu, vei simti primele mancarimi. Acestea sunt simptomele arsurilor solare, provocate de razele puternice ale soarelui. Iata ce trebuie sa faci pentru a evita descuamarea si iritatiile.

1. Apa rece

Daca observi ca pielea a inceput sa se exfolieze, fa un dus sau o baie rece. Apa rece va scadea temperatura corpului si va incetini procesul de descuamare. Cand iti vei usca pielea, ai grija sa folosesti un prosop curat, moale cu care sa tamponezi locul. Altfel, risti sa iti expui pielea arsa.

2. Gheata

Orice ai face, nu te scarpina! Ai putea sa te ranesti serios. Pentru a scapa de senzatia de mancarime, traseaza cercuri cu un cub de gheata, acoperit cu o carpa fina (tifon), peste locul afectat. Senzatia neplacuta ar trebui sa dispara odata ce cubul incepe sa se topeasca.

3. Lotiune dupa expunerea la soare

Imediat dupa ce iesi din dus si te-ai sters cu grija, aplica o lotiune hidratanta. Alege una care sa fie realizata special pentru a calma pielea dupa expunerea la soare. In general, ar trebui sa contina aloe vera, care reduce inflamatiile si incetineste exfolierea. Aloe vera este un extract natural de cactus, cunoscut pentru proprietatile calmante. Poti sa gasesti gel cu extract pur de aloe vera (sau sa storci frunzele unei astfel de plante) si sa il aplici direct pe piele ca sa grabesti vindecarea si sa eviti infectiile.

4. Multa apa plata

Dupa ce te-ai racorit la exterior, e timpul sa faci acelasi lucru si pe interior. Nimic nu iti va ajuta pielea mai bine decat un pahar mare de apa. Hidratarea devina imperioasa, cand ai arsuri solare. Daca pielea ta a inceput sa se exfolieze, incepe sa bei cate 10 pahare pe zi.

5. O foarfeca

Pielea care incepe sa se exfolieze nu e numai dizgratioasa si iritanta, dar poate sa duca si la o infectie daca tragi de ea si te scarpini. Daca vrei sa scapi de o coaja, mai bine iei o foarfeca mica si tai acea portiune. Ai grija sa tai numai pielea moarta, nu si cea care incepe sa se vindece. Apoi aplica o crema antibacteriana in acea zona.

6. Fulgi de ovaz

Redu mancarimea si hidrateaza-ti pielea cu o baie care contine fulgi de ovazmacinati. Daca nu vrei sa ii macini tu acasa, intreaba la orice plafar de ei - sigur au asa ceva, deoarece este un ingredient folosit in multe creme hidratante. Nu strica sa iei si suplimente cu antioxidanti - vitamina C si vitamina E - care previn cicatricele si iti ajuta pielea sa isi revina mai repede.

foto: b4tea.com

În articolul

Ai stat prea mult la plaja? Uite cum sa iti tratezi arsurile solare!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 9 mai 2024. Leii construiesc relații noi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub avertizare de vreme extremă
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Catine
Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
useit.ro
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
as.ro
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: „Unele nu ştiu limita”
MediCOOL
Remedii naturale împotriva sindromului de gură uscată. Cum îl poți ameliora
Spynews
Unde este Izvorul Tămăduirii în România. Credincioșii iau apă de aici în prima vineri după Paște
DeParinti
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
HelloTaste
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
x