Cea mai bună dietă a verii: Faci plajă și... slăbești!

Publicat pe 03.06.2014 la 12:06 Actualizat pe 03.06.2014 la 12:08

Expunerea la soare este o metoda foarte eficienta de slabit, atat datorita caldurii, cat si influentei radiatiilor ultraviolete. Pana in prezent au fost descrise peste 120 de retete de slabit prin asocierea unor diete cu comportamentul de plaja.

Expunerea la soare este o metoda foarte eficienta de slabit, atat datorita caldurii, cat si influentei radiatiilor ultraviolete. Pana in prezent au fost descrise peste 120 de retete de slabit prin asocierea unor diete cu comportamentul de plaja.

Una dintre cele mai eficiente retete de slabit rapid la plaja pentru femeile din emisfera nordica tine cont in special de temperamentul predominant si de categoria de varsta.
Temperamente active - sangvin si coleric
Sangvinicul este energic, optimist, trece rapid de la o stare la alta, sociabil, are spirit de grup si de lider.
Colericul este iritabil, nervos, trece mai greu de la o stare la alta, este greu de urnit si greu de oprit atunci cand se implica in ceva.
Varstele 16-22 ani
Se recomanda: - inainte de plaja: efectuarea de exercitii fizice usoare. Este foarte bine sa se consume 100-120 g ml ceai usor indulcit, caldut, bine acrit cu zeama unei jumatati de lamaie.
- la plaja: nu trebuie consumate lichide dulci, ci numai apa plata sau obisnuita. Se impune un contact des cu apa (dus din 10 in 10 minute pentru stimularea arderilor de grasimi).
- dupa plaja: se consuma minimum 300 ml apa necarbonatata, se fac un dus fierbinte, in limitele suportabilului, si 10-12 minute de gimnastica a abdomenului.
Dieta de baza: salate crude, branzeturi acre degresate, foarte putin ulei prajit si dulciuri. Dulciurile pot fi mancate in primele ore dupa trezire.
Varstele 23-38 de ani
Se recomanda: - inainte de plaja: o gimnastica de 10-12 minute a muschilor gatului pentru activarea circulatiei creierului de care depind toate mecanismele de slabit la soare. Rotirea capului este cel mai indicat exercitiu.
- la plaja: este nevoie de o permanenta schimbare a pozitiei. Plaja de tip „rotisor” actioneaza prin stimularea uniforma a unor puncte reflexogene in declansarea nervoasa a unor mecanisme de slabit.
- dupa plaja: odihna una-doua ore la umbra sau un pui de somn de maximum o ora. Dupa aceasta, 15-20 de minute de gimnastica, insa numai la racoare.
Dieta de baza: fructe bogate in vitamina C dimineata si la cina. La pranz se pot consuma supe usoare de vita sau pui si cat mai putine lichide dulci aromate.
Temperamentele melancolic si flegmatic
Melancolicul este lent, calm, visator meticulos, nu se plictiseste, se exprima rar, este tacut. Flegmaticul este calm, nepasator, sclav al obisnuintelor si dogmelor, uneori ironic si foarte greu de convins sau de sedus.
Varstele 16-22 ani
Se recomanda: - inainte de plaja: gimnastica abdominala de 10-12 minute, urmata de un dus foarte fierbinte.
- la plaja: este nevoie de o plaja "activai, din mers, pentru o permanenta antrenare a circulatiei.
- dupa plaja: se recomanda o activitate ce implica un oarecare consum psihic, dar distractiv, relaxant, cum ar fi cititul, integramele, sahul, jocul de carti, dar nu contactul cu ecranele TV sau de calculator.
Dieta de baza: trebuie consumate alimente sarace in zaharuri si grasimi. Masa de baza sa fie micul dejun, foarte bogat in proteine animale (mezeluri slabe si mai putin oua).
Varstele 23-38
Se recomanda: - inainte de plaja: este obligatorie relaxarea sub un dus cald, chiar fierbinte in zona fetei si gatului. Se recomanda exercitii simple de rotire a bratelor si un masaj al incheieturilor.
- la plaja: se recomanda exclusiv plaja in intervalul 8.30-9.30 in luna iulie si 9.00-10.00 in luna august. In acest timp trebuie masata aproape in permanenta musculatura gatului si a antebratelor.
- dupa plaja: este nevoie de odihna la umbra de 30 de minute, urmata de un dus mai rece, apoi 5-10 minute de exercitii usoare ale bratelor si picioarelor.
Dieta de baza: peste, de preferat fiert sau la gratar. Se recomanda evitarea pe cat se posibil a bauturilor alcoolizate dulci cu una-doua ore inainte de culcare.
Varstele 39-50 de ani

Mai multe pe revistafelicia.ro!
În articolul

Cea mai bună dietă a verii: Faci plajă și... slăbești!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x