Cum sa eviti efectul yoyo dupa ce termini dieta

Publicat pe 13.09.2010 la 10:38 Actualizat pe 13.09.2010 la 11:45

O dieta de slabit este incheiata cu succes daca pierzi kilogramele dorite si daca eviti efectul yoyo. Acesta apare la persoanele care nu respecta o serie de reguli alimentare necesare mentinerii greutatii.

In domeniul nutritiei, yoyo este un efect nedorit care se poate instala dupa o perioada de dieta de slabit. El consta in reacumularea kilogramelor si luarea in greutate intr-o perioada relativ scurta de la momentul obtinerii rezultatului dorit in cadrul regimului de slabire.


Cum prevenim efectul yoyo?


Vestea buna este ca yoyo poate fi evitat printr-un complex de metode de control al comportamentului alimentar dupa dieta de slabit propriu-zisa. Iata ce nu trebuie sa faci pentru a ocoli efectul yoyo:

Nu aborda diete restrictive. Slabitul in timp foarte scurt, prin privarea de la o serie de alimente, este o cale gresita. Chiar si in dieta de slabit organismul trebuie hranit. Infometarea te epuizeaza si te face mai vulnerabil la boli.


Sfat: Apeleaza la un nutritionist pentru a avea rezultate sigure. Acesta va stabili si programul de mentinere a rezultatului dorit pe termen lung.


Nu renunta la o alimentatie diversificata. Sa nu ramai surprins daca pe timpul regimului de slabit ti se spune sa mananci. Desigur, nu orice. Meniul trebuie sa fie atractiv si diversificat. Nu trebuie sa lipseasca din el carnea slaba, pestele, branzeturile slabe, legumele, fructele, cerealele integrale.


Sfat: Incearca dietele care iti propun sa mananci putin si des. Este bine sa ai 3 mese principale si 2 gustari.


Nu renunta la prepararea meniurilor chiar de catre tine. Daca vei consuma preponderent produse achizitionate din comert s-ar putea sa ai surprize neplacute. Adaosurile periculoase, sarea, zaharul si grasimile in exces, fac din marea parte a semipreparatelor adevarate bombe calorice. Cel mai bine este sa gatesti mancarea din ingrediente naturale si sanatoase.


Sfat: Treci progresiv la un program alimentar mai relaxat. Vechile obiceiuri alimentare care ti-au adus kilogramele in plus trebuie uitate definitiv.


Nu uita sa faci sport! Alege ceea ce iti place si iti convine. Important este sa-ti tonifiezi organismul. Dupa ce slabesti cateva kilograme, aspectul pielii se schimba, iar pentru a fi din nou in forma trebuie sa depui ceva efort. Merita sa faci acest lucru nu numai pentru frumusete, ci si pentru sanatatea ta.

Citeste si Revista Felicia

Sursa foto: emedicbuzz.com

În articolul

Cum sa eviti efectul yoyo dupa ce termini dieta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în Duminica Învierii Domnului
a1.ro
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x