Cum să îți cureți dinții ca să nu ajungi la paradontoză. Ponturi prețioase la specialist!

Publicat pe 06.06.2017 la 16:38 Actualizat pe 06.06.2017 la 16:45

Reguli de aur pentru o dantura fara probleme!

Paradontoza este cea mai periculoasă și mai des întâlnită afecțiune a cavității bucale în prezent. Spre deosebire de carii, care sunt mult mai ușor de tratat, paradontoza le dă bătăi de cap medicilor, duce la pierderea dinților și este și contagioasă.

Pe lângă factorul genetic, boala este cauzată de igiena precară a dinților și a gingiilor. Dacă nu sunt curățați corect și frecvent, dinții se acoperă de placă bacteriană, ce conține peste 300 de specii de bacterii, care duce la inflamarea gingiei și la posibilitatea de a pierde dinții întrucât este afectat sistemul de susținere al acestora.

Medicul stomatolog Oana Florea subliniază că este foarte importantă igiena zilnică efectuată corect și, mai ales, după ce a fost realizată o lucrare dentară. Asta deoarece resturile de mâncare pot intra cu mai multă ușurință între dinți ori sub gingie ducând astfel la inflație.

Bacteriile din placa formată în spațiile interdentare cauzează apariția cariilor și a inflamațiilor gingivale. Tocmai de aceea nu este suficient să ne curățăm dinții doar cu periuța dentară clasică. Oricât de mult am insista, perii nu curăță 100% spațiul dintre dinți.

Este indicat ca, după ce am folosit peria, să apelăm la ața dentară sau la periuțele interdentare. De mare folos este și irigatorul bucal deoarece jetul său elimină bacteriile depozitate între dinți și protejează sănătatea gingiilor. Este un real folos atât pentru îndepărtarea resturilor alimentare, cât și pentru spălături locale în situația unor inflamații gingivale.

Chiar și când avem o bună igienă dentară, nu toate zonele sunt bine periate (spațiile interdentare, zonele molare, la marginea gingiei etc). Cam 40% din suprafețele dentare sunt neglijate.
În aceste regiuni se formează placa bacteriană (resturi alimentare și bacterii), care poate conduce la apariția cariei sau a parodontopatiei.

Prin igienizarea profesională se pot îndepărta minuțios atât depozitele moi, cât și cele dure (deci tartrul), scăzând astfel foarte mult riscul îmbolnăvirii dintelui și a aparatului lui de susținere.

De asemenea, coroanele, punțile și alte lucrări protetice, precum și implanturile au o durată de viață mai lungă dacă avem grijă să curățăm dinții cu peria (manuală sau electrică), ața dentară sau duș bucal.

Că vrem, că nu vrem, tartrul se depune pe dinți, la bază și în special în spatele lor, iar doar o curățare profesională în cabinet îl elimină complet. Medicii dentiști recomandă igienizarea profesională a dinților de două ori pe an. În anumite situații, acest lucru este făcut chiar mai des, o dată la patru luni în cazul fumătorilor”, declară medicul Oana Florea.

În articolul

Cum să îți cureți dinții ca să nu ajungi la paradontoză. Ponturi prețioase la specialist!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la Cluj-Napoca
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x