De ce erau mai sanatoase femeile in urma cu 50 de ani

Publicat pe 22.03.2011 la 15:26 Actualizat pe 22.03.2011 la 15:27

Mancau mai multe grasimi saturate, nu stiau cat de importante sunt vitaminele si nici cat e de periculos fumatul. Si totusi erau mai sanatoase, pentru ca, in lipsa aparaturii moderne, erau obligate sa faca mult mai multa miscare – sustin cercetatorii despre femeile de acum 50 de ani.

Studiul facut de National Obesity Forum din Marea Britanie arata ca in 1951, o femeie casnica ardea intr-o zi cel putin 1.000 de calorii, pentru ca trebuia sa faca mai mult decat sa apese pe un buton pentru a deretica prin casa.

Hainele si vasele erau spalate de mana, matura era principalul ajutor la curatenie, iar pentru gatit, framantau aluatul sau bateau cu telul produsele.

Pe langa faptul ca erau obligate sa faca mai multa miscare in casa, mancau si mai putin. Cercetatorii britanici sustin ca in 1951 o femeie consuma, in medie, 1.818 calorii pe zi, pe cand femeia moderna consuma 2.178 de calorii, din care arde doar 556.

Pe langa treburile pe care le faceau in casa, doamnele de acum 50 de ani erau obligate si sa mearga mult pe jos - sa duca si sa ia copiii de la scoala, sa faca piata, sa alerge si sa plateasca facturi.

Femeia moderna se foloseste de masina pentru a merge la serviciu sau pentru a-si duce copiii la scoala, nu e nevoita sa se invarta prea mult prin piata pentru ca are la indemana aproape tot in hipermarketuri sau poate face o comanda care sa-i vina acasa. Nici faptul ca se duce la cursuri de aerobic sau la „sala" nu o ajuta sa ajunga la suma de calorii pe care o ardeau casnicele pe vremuri.

Daca femeile de acum jumatate de secol erau nevoite sa consume mai multe legume, pentru ca perioada de dupa cel de-al doilea razboi mondial a presupus rationalizari ale hranei, doamnele de azi au la indemana o intreaga gama de produse pe care le pot achizitiona, multe pline de E-uri si cu un numar mare de calorii.


Concluzia cercetatorilor: era mai buna starea de sanatate a doamnelor de acum jumatate de secol.


Citeste si Jurnalul!

FOTO: tikidoll-twitch.blogspot.com

În articolul

De ce erau mai sanatoase femeile in urma cu 50 de ani

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 mai 2024. Racii pot avea parte de câștiguri financiare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Catine
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
useit.ro
O structură misterioasă de lângă Piramidele din Giza a nedumerit experții. Anomaliile detectate pot rescrie istoria
as.ro
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: „E un exemplu”
MediCOOL
Băuturi pentru memorie. Cum pot îmbunătăți această funcție a creierului
Spynews
Crimă oribilă în Capitală, comisă de un băiat în vârstă de 16 ani şi amicul său. Au omorât un om în bătaie, în Crângași: "I-au dat cu bâta"
DeParinti
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
MediCOOL
Simptomele cancerului pulmonar. 10 semne pe care nu trebuie să le ignori
HelloTaste
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă
x