Dr. Oz: Demachiaza-te sa-ti spun varsta

Publicat pe 18.10.2012 la 17:12 Actualizat pe 25.10.2012 la 15:33

demachiaza-te

Dr. Oz marturiseste: Recunosc, ma machiez! In fiecare zi, inainte de emisiune, petrec cel putin 15 minute pentru a ma machia si a ascunde cercurile negre si pungile de sub ochi. Asa acopar semnele imbatranirii.

Machiajul acopera defectele pe care nu vrei sa le vada ceilalti. In calitate de medic, nu vreau sa ratati ce iti spune fata despre sanatatea ta.

E nevoie de curaj pentru a renunta la machiaj, dar asa poti afla adevarata varsta a pielii tale si secretele anti-imbatranire de a da timpul inapoi.

Vom face un test cu ajutorul dermatologului Anne Chapas.

Dr. Anne Chapas: Fara machiaj este putin infricosator, dar e un sentiment eliberator si e foarte important sa-ti vezi pielea in stare naturala. Asta ne spune foarte multe despre sanatatea noastra.

Dr. Oz: Azi vom trece prin diferite faze ale imbatranirii corpului, dupa care la final vom avea rezultatele.

Test:

  1. Pleaopa de sus e foarte apropiata de gene?
  1. Nu
  2. Putin
  3. Cu siguranta

Dr. Oz: Pe masura ce imbatranesti, pielea isi pierde eleasticitatea. Va propun un mic test: ciupiti-va de pleoapa inferioara cateva secunde, apoi dati-i drumul. Ideal ar fi ca pielea sa-si revina in doua secunde sau mai putin.

Dr. Anne Chapas: Cred ma pilea reflecta ce se intampla in organism. Cum pleoapele reprezinta cea mai subtire piele de pe corp, acolo vedem uneori schimbarile de sanatate. Unii poate nu dorm destul, poate sunt deshidratati, alergici... Asta se citeste la ochi, prin oboseala sau cearcane... Ochii sunt o fereastra importanta catre sanatatea noastra.

  1. Zambetul spune foarte multe despre frumusetea ta. Priveste liniile care pleaca de la nas catre colturile gurii. Vedeti linii de la coltul narilor pana la gura atunci cand zambiti?
  1. Nu
  2. Da
  3. Foarte fine
  4. Da, foarte vizibile

Prima etapa nu exista. Asta e tipic pentru sub 30 de ani sau imediat dupa, cand nu ai nevoie de mult machiaj pentru a ascunde aceste riduri.

In a doua etapa, avem mici riduri in mimica fetei, cand zambesti, cand te incrunti... Acestea sunt accentuate si vizibile. Femeile folosesc un machiaj usor pentru a le acoperi.

In etapa a treia, 40-50 de ani, ridurile se vad pe piele fie ca zambesti sau nu. In aceasta etapa folosesti mai mult fond de ten si putin machiaj.

In etapa a patra, fata e brazdata de riduri, iar aceasta se datoreaza si radiatiilor solare care s-au acumulat. Fondul de ten nu mai e util.

  1. Obrajii si fruntea isi schimba culoarea. Obrajii si fruntea au o culoare uniforma?
  1. Nu
  2. Da, cateva puncte mici rosii
  3. Da, multe puncte rosii

Dr. Anne Chapas: Lotiunea de soare este foarte importanta. Tebuie sa ne dam zilnic cu o crema cu factor de protectie 30, dar nu doat atat, ci trebuie sa avem si niste haine protectoare – un mod ieftin de a te proteja de soare. La finalul fiecarui sezon trebuie sa arunci crema.

  1. Falcile. Pielea de pe frunte si obraji e ferma sau atarna?
  1. E fina
  2. Atarna putin
  3. Atarna si scoate in evidenta falcile

Dr. Anne Chapas: Uneori oamenilor le atarna pielea din cauza dietei nesanatoase. Cand luam rapid in greutate, ne intindem pielea, slabindu-i elasticitatea care ar rearanja-o in caz ca o pierdem. Un alt motiv pentru care dietele nesanatoase sunt nerecomandate il reprezinta durerile de cap pe care le provoaca.

  1. Aveti dungi orizontale pe frunte sau verticale intre sprancene?
  1. Nu
  2. Da, cateva fine
  3. Da, dfoarte bine definite

Dr. Oz: Ridurile de pe frunte sunt primele care apar cand sunteti stresate. Ironic e ca mecanismele cu care luptam impotriva stresului pot cauza probleme.

Dr. Anne Chapas: Stresul se vede pe piele, dar unul dintre cele mai rele lucruri pe care le faci, este sa fumezi.

Urmareste in ficare seara de la 22:00 emisiunea Dr. Oz la Euforia TV.

În articolul

Dr. Oz: Demachiaza-te sa-ti spun varsta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x