Dr. OZ: Știai că timiditatea duce la un sistem imunitar scăzut? Află legătura dintre personalitate și starea de sănătate

Publicat pe 13.12.2013 la 09:08 Actualizat pe 13.12.2013 la 10:28

Starea de ta sănătate este influențată de numeroși factori. Dar știai că personalitatea ta este unul dintre ei? Dr. OZ îți spune cum funcțioază:

Tipul de personalitate: impulsiv

Nu ai rabdare să aștepți deloc și te surprinzi făcând decizii mici sau mari înainte de-a le fi gândit cum trebuie? Probabil ai o personalitate impulsivă. Astfel de persoane au probleme în finalizarea unui proiect, sunt agitați și se pot implica în activitați riscante, cum ar fi pariurile și condusul la mare viteză.

Dacă ești impulsiv, esti supus unui risc crescut de ulcer, chiar și atunci când alți factori, cum ar fi vârsta sau fumatul nu reprezintă o problemă. Cercetătorii cred că persoanele impulsive pot avea o cantitate mai ridicată de acid gastric, ceea ce duce la ulcer.

Tipul de personalitate: optimist

Dacă reușești să vezimereu partea plină a paharului, optimismul poate juca un rol central în personalitatea ta. Optimiștii se așteaptă la cele mai bune rezultate din orice situație și sunt dispuși să își asume riscuri și responsabilități pentru că nu se simt copleșiți de teama că lucrurile ar putea merge prost.

Optimismul este grozav pentru starea de sănătate a inimii tale. Un studiu realizat pe 1,306 de bărbați a arătat că optimiștii erau mult mai puțin predispuși să dezvolte o boală de inimă.

Tipul de personlitate: cel care vrea să facă pe plac

Cei care sunt mereu dispuși la compromisuri, sunt pasivi și se conformează la ce vor alții. Deși pot fi foarte atenți față de persoanele din jurul său, ei nu se descurcă la fel de bine în a avea grijă de ei înșiși.

Persoanele dornice să îi mulțumească pe ceilalți nu sunt foarte proactive. Ei se simt de multe ori neputincioși în fața problemelor. Studiile arată că persoanele care au grijă de o altă persoană bolnavă pentru o perioadă lungă de timp sunt expuse unui risc ridicat de depresie și anxietate.

Tipul de personalitate: timid

Cercetările sugerează că timiditatea poate avea un impact puternic asupra sistemului imunitar și poate fi asociat cu o activitate crescută a sistemului nervos simpatetic, cel care este responsabil pentru răspunsul de luptă sau fugi în situații de stres. Oamenii timizi prezintă un risc crescut de a dezvolta infecții virale, incluzând răceala.

Tipul de personalitate: conștiincios

Dacă ești o persoană conștiincioasă, atunci ești organizat, precaut și responsabil. Acorzi atenție detaliilor și de aceea ești atent și față de ceea ce îți transmite corpul. Acest tip de personalitate are parte de o viață lungă, pentru că are grijă de propria persoană și evită situațiile riscante.

Foto: hepta.ro

În articolul

Dr. OZ: Știai că timiditatea duce la un sistem imunitar scăzut? Află legătura dintre personalitate și starea de sănătate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 8 mai 2024. Gemenii descoperă dragostea adevărată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un turist străin dezvăluie ce l-a dezamăgit în staţiunea Mamaia. Litoralul a fost cu cel puţin 30% mai gol faţă de anul trecut
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Catine
Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
useit.ro
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
as.ro
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu sânii la vedere!
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare. Cum îți poate completa alimentația
Spynews
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
DeParinti
Călătoria cu trenul cu un copil: tot ce trebuie să știi și cum să faci față situațiilor neprevăzute
MediCOOL
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
HelloTaste
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
x