Dr. OZ: Tratamente naturale pentru a combate stresul

Publicat pe 21.11.2013 la 15:02 Actualizat pe 21.11.2013 la 16:17

Dacă nu voi reuși să plătesc toate ratele? Dacă mă îmbolnăvesc? Dacă și iarăși dacă, fiecare dintre noi are tot felul de griji mai mult sau mai puțin reale care ne pot ține treji noaptea. De fapt, a ne face griji poate fi într-o oarecare măsură un lucru benefic, pentru că ne poate determina să fim precauți și să ne plănuim viitorul. Dar a fi îngrijorați în mod constant poate fi toxic pentru sănătatea noastră și este important să ținem sub control nivelul de anxietate din viața noastră. Dr. Oz ne arată cum:

Ii din cercul vicios

Primul pas este să realizezi că grija este un proces neurologic, nu doar un simplu sentiment și că există lucruri pe care le poți face pentru a te liniști și a putea avea o atitudine mai optimistă asupra lucrurilor:

- rezervă-ți 15 minute în fiecare zi pentru a-ți da seama care sunt lucrurile care te preocupă cu adevărat și de ce. Fă o listă cu 5-7 griji și ce măsuri poți lua ca lucrurile să se îmbunătățească. Dacă nu sunt lucruri care depind de tine, este important să conștientizezi acest lucru și să le lași să evolueze de la sine. Faptul că nu poți dormi noaptea din cauza lor nu ajută la nimic.

- fie că mergi la yoga sau faci acasă sau la birou puțină mișcare, exercițiile fizice ușoare ajută la întreruperea gândurilor iraționale. Dacă ești de multe ori copleșit de griji toxice, ia cu tine un balon pe care să îl ții în buzunar. Ori de câte ori devii mai stresat, umflă-l cu aer. Acest lucru te va face să inspiri și să expiri adânc, reduce presiunea sangvină și îți ajută corpul să folosească oxigenul într-un mod mai eficient. Apoi dezumflă balonul și folosește-l iar când ai nevoie.

Ai grijă la problemele stomacale

Stomacul tău funcțuionează ca un al doilea creier atunci când vine vorba de griji. Milioane de receptori din tractul gastrointestinal reacționează la grijile noastre, iar acest lucru se manifestă prin grăbirea sau încetinirea digestiei, ceea ce poate duce la stări de amețeală, diaree și reflux. Bea ceai de mușețel pentru a calma stomacul.

Elixir de calmare pe care îl poți face acasă

Amestecă o linguriță suc de lămâie cu o linguriță ghimbir ras și o jumătate de linguriță de miere. Consumă acest amestec de 3 ori pe zi. Este un tratament tradițional indian ce echilibrează corpul și mintea.

Foto: hepta.ro

În articolul

Dr. OZ: Tratamente naturale pentru a combate stresul

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 9 mai 2024. Leii construiesc relații noi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
18 județe intră sub cod galben de ploi și vijelii. Zonele vizate de instabilitate atmosferică
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Catine
Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
useit.ro
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
as.ro
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: „Unele nu ştiu limita”
MediCOOL
Remedii naturale împotriva sindromului de gură uscată. Cum îl poți ameliora
Spynews
Unde este Izvorul Tămăduirii în România. Credincioșii iau apă de aici în prima vineri după Paște
DeParinti
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
HelloTaste
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
x