7 lucruri despre sarcină pe care nimeni nu ți le spune

Publicat pe 01.02.2014 la 17:47 Actualizat pe 01.02.2014 la 18:42

Pe oricine ai întreba, îți va spune că experiența nașterii nu se compară cu nimic în lume. Într-adevăr, pe cât este de minunată, pe atât este de bizară pentru viitoarea mămică. Iată ce nu știai despre momentul aducerii pe lume a unui bebeluș

Pe oricine ai întreba, îți va spune că experiența nașterii nu se compară cu nimic în lume. Într-adevăr, pe cât este de minunată, pe atât este de bizară pentru viitoarea mămică. Iată ce nu știai despre momentul aducerii pe lume a unui bebeluș:

1. Cele mai multe sarcini nu țin mai mult de nouă luni iar doctorii sunt înclinați să inducă travaliul dacă se prelungește durata. Chiar și așa, este posibil să duci sarcina aproape un an. Cea mai lungă sarcină din lume a ținut 375 zile iar bebelușul a avut sub 3 kilograme la naștere

2. Mulți băieței au erecții de când se află în pântecele mamei. De fapt, ambele sexe se masturbează în uter, dar numai băieții sunt prinși pe sonogramă

3. Nouă din zece femei suferă de ruptura vaginului după naștere - unele au nevoie doar de tratament, altele trebuie cusute până la anus. Din fericire, ultimele nu sunt atât de des întâlnite (un caz la 100 mame).

4. În timpul nașterii, femeia poate defeca accidental. Acest lucru se datorează mușchilor contractați din timpul travaliului. În plus, atunci când iese, bebelușul apasă direct pe rect, provocând expulzarea de fecale.

5. Simțul oflactiv devine mai sensibil în timpul sarcinii. Oamenii de știință cred că acest lucru se întâmplă pentru a le avertiza pe mame de numărul mare de toxine din mâncăruri. Cum tutunul, alcoolul și cafeaua sunt ușor de identificat de viitoarele mămici, teoria pare să fie adevărată.

6. Cele mai multe mame vor avea contracții și după naștere! Crampele sunt modul organismului de a opri pierderea de sânge. Pe de altă parte, la spital, medicamentele ingerate te vor face să le ignori cu ușurință.

7. Este complet normal ca un viitor tătic să înceapă să ia în greutate, să aibă grețuri, ba chiar crampe în abdomenul inferior. Este vorba de sindromul Couvade, de la franceze „couvee” = să clocești.

În articolul

7 lucruri despre sarcină pe care nimeni nu ți le spune

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 mai 2024. Racii pot avea parte de câștiguri financiare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
9 judeţe, sub avertizări meteo cod galben şi portocaliu de vijelii. Vreme severă până vineri seară
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Catine
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
useit.ro
Cum poți restricționa pe cineva pe Facebook Messenger fără să își dea seama. E diferită față de funcția de blocare
as.ro
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: „Vorbeşte cu extratereştrii”
MediCOOL
Băuturi pentru memorie. Cum pot îmbunătăți această funcție a creierului
Spynews
Crimă oribilă în Capitală, comisă de un băiat în vârstă de 16 ani şi amicul său. Au omorât un om în bătaie, în Crângași: "I-au dat cu bâta"
DeParinti
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
MediCOOL
Simptomele cancerului pulmonar. 10 semne pe care nu trebuie să le ignori
HelloTaste
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă
x