O simplă legumă îți poate salva viața în verile caniculare! Află bolile pe care le combate!

Publicat pe 28.07.2015 la 11:58

Au trecut deja șapte milenii de când și-au propat calitățile de „medicamente naturale”, fiind folosite încă din vechime într-o alimentație sănătoasă și echilibrată

hepta

Au trecut deja șapte milenii de când și-au propat calitățile de „medicamente naturale”, fiind folosite încă din vechime într-o alimentație sănătoasă și echilibrată.

Aceste legume, cu un conținut bogat în apă - 95% - sunt folositoare în primul rând în hidratarea organismului, dar ele conțin, de asemenea, cantități importante de fosfor, potasiu, magneziu, calciu, carbon, dar şi de vitaminele A, B, C şi E şi antioxidanţi carotenoizi, ceea ce le recomandă în tratarea multor boli. Chiar dacă nu au o culoare portocalie evidentă - precum morcovii, de exemplu - aceste legume, prin antioxidanții carotenoizi sunt importanți pentru menținerea sănătății ochilor.

Înainte de a afla numele acestui aliment prețios, să vedem în ce boli anume are efect consumul lor, mai ales pe timp de vară:

1. Împotriva bolilor cardiovasculare

Riscul de infarct și de accidente vasculare scade dacă veți consuma constant această legumă, cu rol benefic în scăderea tensiunii arteriale. Manganul, vitaminele A, C şi B2, magneziul, potasiul, cuprul, fosforul şi fibrele ajută la prevenirea aterosclerozei, iar acidul folic ajută organismul să reducă homocisteina care contribuie la apariţia atacurilor de cord sau cerebrale. Fibrele scad nivelul colesterolului din sânge, reducând astfel riscul apariţiei aterosclerozei şi apariţia afecţiunilor cardiace. Iată, deci, un aliment-medicament complex, care e recomandat atât cardiacilor recunoscuți, cât și în prevenirea bolilor de tip cardiovascular, care pot să apară fără veste, pe timp de vară, mai ales în verile caniculare, cum este aceasta.

Citește continuarea pe revistafelicia.ro

În articolul

O simplă legumă îți poate salva viața în verile caniculare! Află bolile pe care le combate!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 mai 2024. Gemenii au de dus o conversație importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Călin a plecat din România în 2000 la cules de căpşuni în Spania. Azi are 6 hectare de teren şi după o campanie reuşeşte să strângă chiar şi 40.000 de euro
a1.ro
Dana Roba a fost contactată din închisoare de cel care a mutilat-o. Ce a putut să îi spună soțul ei
HelloTaste.ro
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Catine
Șarlotă de căpșuni. Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă
useit.ro
Cum poți restricționa pe cineva pe Facebook Messenger fără să își dea seama. E diferită față de funcția de blocare
as.ro
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: „Vorbeşte cu extratereştrii”
MediCOOL
Băuturi pentru sănătatea ochilor. Cum îți pot îmbunătăți vederea
Spynews
Crimă oribilă în Capitală, comisă de un băiat în vârstă de 16 ani şi amicul său. Au omorât un om în bătaie, în Crângași: "I-au dat cu bâta"
DeParinti
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
MediCOOL
Alimentele care conțin cel mai mult plastic. Sarea și orezul se numără printre ele
HelloTaste
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
x