Pantofii cu toc, benefici sănătății? Cum să alegi perechea potrivită

Publicat pe 09.01.2014 la 13:33 Actualizat pe 11.01.2014 la 16:56

Piciorul uman are sute de mii de terminații nervoase și 28 de oase (13.5 la sută dintre oasele din întregul corp). Picioarele ne susțin întregul corp de dimineața până seara și sunt supuse stresului de a face în jur de 10,000 de pași zilnic. Cum le răsplătim? Prin pantofi neconfortabili ce cresc nivelul de stres la care suntem supuși. Peste 90% dintre femeile care poartă pantofi au parte de dureri, bătături și oboseală.

Pantofii cu toc strică postura naturală a piciorului. Atunci când porți tocuri, arcada devine mai înaltă, în timp ce rampa este una plată ce nu urmează curbura tălpii. Podiatristul Phillip Vasyli a lansat la începutul acestui an o colecție de încălțări ortopedice la modă: Vionic.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tocurile mici sunt benefice. Cele mai multe persoane calcă mai apăsat pe primele două degete de la picior, iar presiunea nu este distribuită uniform asupra tălpii. Puțin toc ajută la contrabalansarea acestui lucru. Un toc de 2-4 centimetri este ideali pentru a evita durerile de picioare.

Fiecare doi centimetri în plus la înălțimea tocului adaugă 25% din greutatea corpului asupra piciorului. Ceea ce înseamnă că dacă porți tocuri de 10 centimetri, e ca și cum ai merge pe vârfuri întreaga zi.

Acea senzație de durere sub oul piciorului pe care o simți este de fapt căldură. Atunci când piciorul este susținut în poziție înclinată de pantofii cu toc, presiunea și fricțiunea create duc la o creștere de temperatură. Apoi urmează bătăturile.

A alerga în pantofi cu toc poate duce la artrită, chiar dacă este vorba de un sprint de scurtă durată, cum ar fi alergarea după un autobuz sau tren.

Foto: hepta.ro
În articolul

Pantofii cu toc, benefici sănătății? Cum să alegi perechea potrivită

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 10 mai 2024. Scorpionii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Părinţii tinerilor ucişi de Vlad Pascu au răbufnit după o întrebare a judecătoarei. "Chiar nu ştiţi nimic?!"
a1.ro
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
HelloTaste.ro
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
Catine
3 zodii au noroc în dragoste săptămâna aceasta. Luna Nouă în Taur le aduce relații romantice
useit.ro
Cel mai vândut telefon Android în prima parte a anului 2024. Ce model a dominat piața
as.ro
Cristi Tănase, lovitură totală primită de la femeia care l-a ţinut la uşă, fără doi dinţi. Nu îşi poate vedea nici propria fiică
MediCOOL
Câtă sare poți consuma pe zi și cum să reduci cantitatea
Spynews
Mihai Albu, diagnosticat cu cancer! Cunoscutul designer a fost operat în urmă cu puțin timp. Primele declarații
DeParinti
Cum să previi răul de mașină la copii: de ce apare și cum poate fi combătut
MediCOOL
Semne care pot indica boli pulmonare. Cum poți evalua sănătatea plămânilor
HelloTaste
Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă
x