Pericole pentru sănătate: obiceiuri banale care ne pot îmbolnăvi

Publicat pe 11.11.2013 la 08:37 Actualizat pe 11.11.2013 la 09:32

În ziua de astăzi se pune foarte mult accentul pe igienă și se promovează un stil de viață cât mai responsabil și sănătos. Însă dacă exact obiceiurile pe care le facem pentru a ne fi mai bine ne fac mai mult rău? Află care sunt cele mai periculoase obiceiuri banale pe care le facem zilnic!

Săpunul tău antibacterian îți poate crea un dezechilibru hormonal

Anumite săpunuri antibacteriene conțin o substanță chimică numită triclosan despre care s-a descoperit că afectează nivelul hormonal al animalele. Deși rezultatele au fost făcute publice, au fost considerate neconcludente și alte teste sunt în curs de desfășurare. Triclosanul se gasește în aproximativ 75% din produsele de curățat casa și în pasta de dinți.

Mașina de spălat - sursă de E.coli și materii fecală

Un studiu realizat de un profesor al secției de microbiologie de la Universitatea din Arizona a demonstrat faptul că a spăla doar chiloți la o încărcare în mașina de spălat poate duce la transmiterea a 100 milioane E.coli în apă, E. coli care vor fi transferați la următoarea spălare și vor ajunge pe restul de haine. Există cam o treime de gram de materie fecală pe o pereche obișnuită de chiloți. Pentru a reduce problema se sugerează spălarea lor la 60 de grade.

Bucătăria ta este probabil mai murdară decât baia

Gresia din baie poate adăposti în jur de 2 milioane de bacterii pe metru pătrat, în timp ce în țeava de scurgere din bucătărie se pot găsi în jur de 500.000 bacterii pe metru pătrat. Chiuveta din bucătărie poate fi mai murdară decât vasul de toaletă, mai ales dacă vasele sunt lăsate la înmuiat câteva ore și se creează astfel un mediu proprice pentru bacterii ca E. coli și salmonela.

Nu tot ce ajunge în vasul de toaletă stă acolo

Atunci când tragi apa, dacă lași ridicat capacul vasului de toaletă, particule mici de materii fecale sunt răspândite în aer. Astfel încât, obiecte pe care le folosești la igiena orală, cum ar fi periuța de dinți pot fi infestate. Nu lăsa capacul ridicat și ține periuța de dinți într-o cutiuța protectoare.

Dușul zilnic nu este foarte sănătos

Dacă îți speli parul zilnic, înlături uleiurile naturale care protejează părul. Mai mult, glandele sebacee primesc un semnal că trebuie să producă mai mult sebum. Rezultatul? Un par mai gras. Se recomandă spălarea părului de 2-3 ori pe săptămână. Dacă totuși simți nevoia să îl speli zilnic, atunci folosește un șampon delicat și spală părul doar o dată.

Foto: hepta.ro

În articolul

Pericole pentru sănătate: obiceiuri banale care ne pot îmbolnăvi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 9 mai 2024. Leii construiesc relații noi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub avertizare de vreme extremă
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Catine
Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
useit.ro
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
as.ro
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: „Unele nu ştiu limita”
MediCOOL
Remedii naturale împotriva sindromului de gură uscată. Cum îl poți ameliora
Spynews
Unde este Izvorul Tămăduirii în România. Credincioșii iau apă de aici în prima vineri după Paște
DeParinti
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
HelloTaste
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
x