Plante care te ajuta sa dormi

Publicat pe 21.10.2010 la 11:17 Actualizat pe 21.10.2010 la 11:30

Plante care te ajuta sa dormi

Plantele au un efect relaxat, sedativ si fortifiant asupra sistemului nervos. Stresul si anxietatea sunt, fara îndoiala, o bariera în calea unui somn de calitate, dar, din fericire, medicina naturista ofera câteva remedii eficiente.

Maghiran
Ceaiul se foloseste cu succes în combaterea insomniilor, având efect antidepresiv si chiar euforizant. Astfel este un remediu excelent si pentru depresii. De retinut ca aceasta planta nu este recomandata persoanelor ce sufera de hipertensiune sau care au avut accidente vasculare.
Valeriana
Este utilizata ca somnifer de mai bine de 1.000 de ani. Datorita eficientei sale, a fost adesea comparata cu diazepamul (preparat farmaceutic tranchilizant), însa, spre deosebire de celelalte barbiturice, valeriana nu produce ameteli dimineata si nu creeaza dependenta. Fiind un sedativ eficient, combate stresul, crizele de epilepsie sau de astm, durerea, hipertensiunea si spasmele musculare. Se recomanda sub forma de tictura, 10-15 picaturi înainte de culcare. Poate fi folosita si sub forma de pulbere sau tablete, cu mentiunea ca pulberea trebuie consumata proaspata, în maximum 10 zile.
Sunatoarea
Considerata o planta cu inestimabile calitati curative, infuziile de sunatoare pot înlocui foarte bine antidepresivele. Tictura de sunatoare este un bun adjuvant în tratarea insomniei. Sunt recomandate 30 de picaturi de doua-trei ori pe zi, diluate în apa.
Telina
Contine o serie de compusi ce scad concentratia de hormoni ai stresului si linistesc sistemul nervos. Un ceai din seminte de telina sau o tulpina de telina consumata înainte de culcare poate oferi un somn linistit.
Citeste si revista Felicia

Foto: Hepta

În articolul

Plante care te ajuta sa dormi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 15 mai 2024. Berbecii sunt sfătuiți să facă ce le place. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Elevi care se identifică drept animale şi vin îmbrăcaţi ca vulpi şi papagali la liceele din România. "Urcă în patru labe scările"
a1.ro
Rezultate Loto azi, 12 mai 2024. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
HelloTaste.ro
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Catine
Supă cremă de sparanghel verde, cu parmezan
useit.ro
Semafoarele cu 4 culori ar ajunge în curând pe șosea. De ce vor experții să introducă și o lumină albă
as.ro
Cristi Borcea se întoarce la “marea dragoste” după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale apei cu castraveți. Cum îți poate completa dieta
Spynews
Un bărbat a murit în curtea vrăjitoarei Sidonia, unde s-a sărbătorit eliberarea fraților Marin! A fost găsit fără suflare după petrecere: ”Au strigat...”
DeParinti
Care este momentul în care poți pierde dopul gelatinos: de ce se elimină
MediCOOL
Metode naturale de scădere a tensiunii arteriale. Impactul stilului de viață asupra sănătății
HelloTaste
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
x