Plimba-te cat mai mult ca sa ai o memorie buna!

Publicat pe 21.10.2010 la 12:29 Actualizat pe 21.10.2010 la 12:35

Plimba-te cat mai mult ca sa ai o memorie buna!buna

Persoanele care merg pe jos cel putin zece kilometri pe saptamana au sanse mai mici de a avea probleme mintale la batranete.

Conform unui studiu citat de Reuters, la care au participat 300 de subiecti din Pittsburgh, persoanele care mergeau pe jos circa zece kilometri pe saptamana au avut mai putine probleme mintale decat persoanele care nu faceau plimbari.

"La persoanele in varsta dimensiunile creierului se micsoreaza, ceea ce poate duce la probleme de memorie. Rezultatele noastre ar trebui sa incurajeze specialistii sa efectueze mai multe studii privind aplicabilitatea exercitiilor fizice in tratamentul impotriva Alzheimer sau dementa", a declarat Kirk Erickson, de la University of Pittsburgh.

Boala Alzheimer, cea mai comuna forma de dementa, omoara incet celulele creierului, iar anumite activitati, precum plimbarile, par sa aiba un efect pozitiv asupra creierului.

La studiu au participat 299 de subiecti care nu sufereau de dementa, iar timp de noua ani cercetatorii au scanat periodic creierele acestora. Dupa alti patru ani, cercetatorii au testat daca vreun subiect sufera de dementa.

Astfel, au descoperit ca persoanele care mergeau pe jos circa zece kilometri pe saptamana si-au injumatatit sansele de a dezvolta probleme de memorie.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a vedea concret care sunt efectele exercitiilor fizice asupra dementei.

"In cazul in care exercitiile fizice efectuate inca de la mijlocul vietii pot imbunatati memoria, atunci acesta poate fi un motiv in plus pentru ca oamenii de toate varstele sa faca miscare", a declarat Erickson.

Sursa: IntactNews

Foto: Hepta

În articolul

Plimba-te cat mai mult ca sa ai o memorie buna!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum fura o grupare coletele din easybox-uri. A făcut pagubă de 80.000 de euro în opt luni
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x