Sărbători dulci? Ce le recomandă Dr. OZ persoanelor cu diabet

Publicat pe 05.12.2013 la 10:35 Actualizat pe 09.12.2013 la 17:30

Nu este simplu să trăiești cu diabet, iar unul dintre cele mai obositoare lucruri se referă la lista de alimente interzise și elemente recomandate. Persoanele care suferă de această afecțiune duc o viața foarte disciplinată, din care care trebuie să excludă oboseala și stresul. În perioada sărbătorilor acest lucru este mai dificil de realizat. Dacă ai tu însuți diabet sau ai un prieten ori un membru al familiei care suferă de diabet, ai grijă să aveți pe masa de Crăciun și revelion și câteva gustări care să nu îi dea peste cap sănătatea. Dr. OZ te ajută cu câteva sfaturi:

Fructele: poate fi destul de dificil să spui nu dulciurilor când Sărbătorile de iarnă par să grativeze în jurul meselor încărcate cu bunătăți care de care mai delicioase și periculoase pentru un diabetic. Pentru a controla un nivel ridicat de zaharuri, cea mai mare preocupare este aceea de calcula numarul de carbohidrați. Daca poți ține acest aspect sub control, un pic de dulce poate fi permis. Dr. OZ îți oferă și câteva idei de fructe dulci, care au în jur de 15 grame de carbohidrați:

  • o cană și un sfert de căpșuni
  • o cană și un sfert de pepene verde tăiat cubulețe
  • o jumătate de banană medie
  • o jumătate de cană de mango tăiat cubulețe

Alte opțiuni sunt mere, coacăze, zmeură despre care se știe că sunt benefice în reducerea nivelului de colesterol. Afinele pot ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr și ajută la prevenirea diabetului. Mai mult, toate aceste fructe bogate în fibre ce scad nivelul de colesterol ajută și la crearea unei senzații de sațietate.

Legumele: ele ar trebui să fie un element cheie în orice dietă, nu doar în cele pentru diabetici. Cele mai indicate sunt sparanghelul, care menține un nivel scazut de zahăr din sânge și crește insulina. Broccoli, varza albă și varza de Bruxelles ajută la prevenirea bolilor de inimă. Spanacul este și el unul dintre legumele verzi care pot scădea riscul declanșării diabetului.

Lactate: nu spune un nu total produselor lactate. Iaurtul grecesc cu un nivel scăzut de grăsimi este un mod delicios de a obține porția zilnică de calciu și vitamina B12. Studiile arată că oamenii care mănâncă iaurt zilnic sunt mau puțin predispuși sa aibă diabet. Mai mult, iaurtul ajută la o mai bună digestie. Ai grijă însă ca iaurtul să fie unul natural, fără zaharuri adăugate. Brânzeturile slabe și laptele cu 1 la sută grăsimi pot fi și ele consumate cu moderație.

Proteine: pentru cei care au probleme cu rinichii pe fond de diabet, o dietă săracă în proteine poate încetini agravarea problemelor de rinichi, deși studiile nu sunt conclusive în privința acestui lucru. Cu toate acestea, proteinele sunt o parte importantă în dieta unui diabetic, pentru că aceștia sunt predispuși un risc mai ridicat de malnutriție cauzată de un consum scăzut de proteine. Proteinele slabe sunt o alegere bună. Mănâncă peste de cel puțin două ori pe săptâmână, cum ar fi somonul, care este si bogat în Omega 3. Carnea de pui si de curcan sunt și ele indicate. Alte surse bune de proteine sunt ouă, tofu și gasole gătite la abur.

Gustări: pentru că ești diabetic nu înseamnă că nu te poți bucura de o gustare. Chipsuri de cartofi făcute acasă și orez expandat sau popcorn. Dacă nu te poți renunța la sucurile carbogazoase, poți amesteca apă minerală cu puțină lămâie sau suc natural de fructe.

Foto: hepta.ro

În articolul

Sărbători dulci? Ce le recomandă Dr. OZ persoanelor cu diabet

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 13 mai 2024. Balațele trebuie să-și găsească echilibrul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care a luat avânt în România. Producătorii s-au aliniat cu preferinţele clienţilor: "Aduce multă satisfacţie"
a1.ro
Rezultate Loto azi, 12 mai 2024. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
HelloTaste.ro
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Catine
Zodii ambițioase în carieră. Nativii care își doresc să atingă succesul
useit.ro
Cât de fierbinte e Soarele. Experții au dezvăluit temperatura fantastică la care poate ajunge
as.ro
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
MediCOOL
Alimente vegetale bogate în fosfor. De ce e indicat să le adaugi în alimentație
Spynews
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
DeParinti
Zborul cu un bebeluș: ce trebuie să știi înainte de a pleca
MediCOOL
Cât de periculos este excesul de vitamina D. Ce se poate întâmpla dacă iei doze mari
HelloTaste
Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat
x